“Çığlık 7” Filminden Kovulan Melissa Barrera’dan İlk Açıklama!

23.11.2023 12:15
“Çığlık 7” Filminden Kovulan Melissa Barrera’dan İlk Açıklama!

Melissa Barrera, Filistin halkını desteklediğini belirten sosyal medya paylaşımları sebebiyle “Çığlık 7” (Scream 7) filminden kovulmuştu.

Melissa Barrera, yakın zamanda “Çığlık” (Scream) serisinden çıkarılmasıyla ilgili ilk sessizliğini bozdu. Spyglass Media Group, İsrail güçlerinin Gazze'ye yönelik devam eden saldırısıyla ilgili sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek Barrera’yı kovdu; oyuncunun gönderilerini antisemitik olarak değerlendirdi.

Barrera ise yaşananlarla ilgili olarak Instagram hikayesindeki bir gönderi paylaştı;

“Öncelikle antisemitizmi ve İslamofobiyi kınıyorum. Herhangi bir grup insana karşı her türlü nefreti ve önyargıyı kınıyorum. Bir Latin, gururlu bir Meksikalı olarak, sesimi duyurma ayrıcalığı sağlayan bir platforma sahip olmanın sorumluluğunu hissediyorum ve bu nedenle bunu, önemsediğim konular hakkında farkındalık yaratmak ve sesimi oradakilere duyurmak için kullanmaya çalıştım. Bu dünyadaki her insan - dini, ırkı, etnik kökeni, cinsiyeti, cinsel yönelimi veya sosyo-ekonomik statüsü ne olursa olsun - eşit insan haklarını, onurlu yaşamayı ve elbette özgürlüğü hak eder. Bir grup insanın onların lideri OLMADIĞINA ve hiçbir yönetim organının eleştirinin üstünde olmaması gerektiğine inanıyorum. Daha fazla ölüm olmaması, daha fazla şiddet olmaması ve barış içinde bir arada yaşama için gece gündüz dua ediyorum. En çok ihtiyacı olanların adına sesimi yükseltmeye, barışı, güvenliği, insan haklarını ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğim. Sessizlik benim için bir seçenek değil."

Yapım şirketi Melissa Barrera'yı antisemitiklik ile suçladı

Ayın başlarında Barrera, İsrail'i "soykırım ve etnik temizlikle" suçlayan bir gönderiyi ve Jewish Currents dergisinden İsrail hükümetini "İsrail silah endüstrisini güçlendirmek için Holokost'u çarpıtmakla" suçlayan bir pasajı yeniden paylaşmıştı. Eser, Stockton Üniversitesi Holokost ve Soykırım Çalışmaları Yüksek Lisans programını yöneten Raz Segal tarafından yazılmıştı.

Başlangıçta Barrera'nın işten çıkarılmasıyla ilgili yorum yapmayı reddeden Spyglass şirketi, daha sonra Variety'ye bir açıklama yaparak oyuncunun Filistin davasına verdiği destek nedeniyle kovulmadığını açıkladı. Şirket, onun sosyal medya paylaşımlarını antisemitik olarak yorumladı.

Şirket sözcüsü, "Spyglass'ın tutumu net bir şekilde açık: Antisemitizme veya soykırıma, etnik temizliğe, Holokost çarpıtmasına veya açıkça nefret söylemi sınırlarını aşan herhangi bir şeye yanlış göndermeler de dahil olmak üzere her türlü nefretin kışkırtılmasına sıfır toleransımız var" dedi. 

Jenna Ortega da "Çığlık 7" filminden ayrıldı

Barrera'nın, Jenna Ortega ile birlikte beşinci ve altıncı filmlerden sonra bir sonraki "Çığlık" filminde de rol alması bekleniyordu. Barrera'nın kovulmasının ardından Ortega'nın da seriden ayrılacağı doğrulandı, ancak kaynaklar Ortega'nın çıkışının "Wednesday" dizisinin 2. sezon çekimleri sebebiyle olduğunu belirtti.

Kaynak: Variety