Barış Manço'nun Hayatı Sinemaya Taşınıyor!

08.02.2024 20:03
Barış Manço'nun Hayatı Sinemaya Taşınıyor!

TAFF Pictures'ın yapımcılığını üstlendiği, Türk müzik tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Barış Manço'nun hayatı film oluyor.

TAFF Pictures, son olarak "Ölümlü Dünya 2" filmine imza atmıştı, şimdi ise Türk müzik tarihinin öncü isimlerinden Barış Manço'nun biyografi filmi için hazırlıklara başladı. Yapımcı Cemal Okan, Barış Manço'nun ölüm yıl dönümünde Instagram'da yaptığı paylaşımla birlikte film haberini resmi olarak doğruladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına layık görülen Barış Manço, Anadolu Rock türünün öncülerinden biri olarak kabul edilir. 2 Ocak 1943'te doğan sanatçı, yaşamı boyunca Aynalı Kemer, Dönence, Gül Pembe gibi unutulmaz eserlere imza attı. Ancak, 1 Şubat 1999'da aramızdan ayrıldı.

Cem Karaca'nın hayatını anlatan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" adlı film, yakın bir zamanda sinemalarda izleyicilerle buluştu. Barış Manço ile birlikte Anadolu Rock'un öncülerinden olan Cem Karaca'nın yaşam öyküsünü anlatan bu film, müzik tarihindeki önemli bir döneme daha ışık tutacak gibi görünüyor.

Kaynak: Box Office Türkiye