Gülmekten Film Çekemiyolardı!!

16.02.2010 10:08
Gülmekten Film Çekemiyolardı!!

Demet Akbağ ve Ata Demirer, beyazperdede seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. BKM Film yapımı EYYVAH EYVAH 26 Şubat’ta vizyonda olacak.

 

İki ünlü oyuncuyu biraraya getiren Ata Demirer’in senaryosu, okuma provalarından başlayarak tüm ekibi gülme krizlerine soktu. Filmin çekimleri sadece “gülmekten” uzadı! Özellikle Demet Akbağ ve Ata Demirer’in karşılıklı oynadıkları sahnelere defalarca gülününce mola verilmek zorunda kalındı.

 

Ata Demirer, Demet Akbağ ile karakterleri Hüseyin ve Firuzan’ın arkadaşlığını kıskandıklarını söylüyor: “Artık şakasını yapıyoruz, şizofrenik bir durum oldu Hüseyin ve Firuzan o kadar iyi arkadaş oldular ki biz kıskandık. Gerçekten bizi bile inandırdılar… Çok seviyorsun onları bir aradayken… Sanki Ertem Eğilmez filmlerindeki dostluğun tadına yaklaştık. Ama elbette takdir seyircinin.”

 

HERKESİN İÇİNDEKİ MÜZİSYEN SETTE ORTAYA ÇIKTI!!!
Çekimleri yaz aylarında Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleşen Eyyvah Eyvah, kahkahaya boğan sahnelerinin yanı sıra, müzikleri ile de dikkat çekecek. Demet Akbağ’ın bir şarkıcıyı, Ata Demirer’in bir klarnetçiyi oynadığı filmin müzik prodüktörlüğünü Serkan Çağrı üstlendi. Okuma provalarından setin son gününe kadar çekilen her sahnede sette bulunan Serkan Çağrı, “İşe herkes gibi bende çok titizlendim. Ata Demirer inanılmaz bir yetenek, konservatuarlı ve çok iyi bir kulağı var” diyor.

 

Çekimlere başlamadan iki ay önce Ata Demirer (Klarnet), Caner Alkaya (Keman), Alican Yücesoy (Klavye ve Bongo), Okan Çabalar (Darbuka) Serkan Çağrı ve ekibinden eğitim aldılar.

 

Ata Demirer, Serkan Çağrı için “şahane bir çocuk, bize koçluk yaptı, ben film bitince de onu bırakmadım, fırsat buldukça bir araya gelip çalıyoruz, iyi ki  klarnet ile tanışmışım” diyor.

 

DEMET AKBAĞ: “ATA’YLA BİRLİKTE ŞARKI MI SÖYLESEK DİYE DÜŞÜNÜYORUZ? “
Eyyvah Eyvah setinde tam herkes çok yorulduğunda hemen bir şarkı patlatıldı. Filmin kamera arkasının şarkı sıralamasında liste başında “Hovarda Zeybeği” ve “Fasulye” yer aldı.  Setin her yanından klarnet, darbuka, keman ezgileri duyuldu.

 

Filmin bar sahnelerinde gerçek bir sahne performansı sergilendi. Demet Akbağ  o çekimleri şöyle anlatıyor: “ Aslında beni takip eden seyirci  yer yer şarkı söylediğimi  de bilir. Bu yüzden playback yapmak istemedim çekimlerde. Bar sahnelerininin gerçek ahengini yakalamak istedik. Ata’yla birlikte şarkılara karar verdik… Bar ortamında çektiğimiz için seyircilerimize gerçek bir gece bir bara, klübe gidilmiş ortam yarattık. Son derece eğlenceli bir çekim günü yaşadık…  Çünkü nerde ise hiç kesmeden ardı ardına söyledik şarkıları. Ve seyirci de gerçek müşteri gibi eğlendi. Hatta Ata’yla muhtelif gecelerde şarkı mı söylesek diye düşünüyoruz.“