Biraz “Romantik” Olalım!

15.10.2007 10:34

Bekledik bekledik ama beklediğimize değdi. Yıllar önce çekilip de çıkacağı söylenen film nihayet mart ayında  çıktı. Reklâmı fazla yapıldı ama pek de duyulmadı. Neden böyle oldu anlamadım ama film hak ettiği yere gelemedi bir türlü.

Sinan Çetin Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi yönetmenlerden biri. Genelde komedi filmleri ile tanıdığımız yönetmen bu sefer bambaşka bir proje ile karşımıza çıkıyor. Bir taktik midir bilmem ama filmi neden bu kadar bekletti anlayamadım. Sırada bekleyen filmleri olduğunu bile söylüyor bazı röportajlarında.  Öteki Türkiye’de Bir Cumhurbaşkanı filmini de tam tartışmalar yapılırken vizyona sokması da  biraz kasıtlı olarak filmleri beklettiği fikrini destekliyor.

Romantik filmi gerçekten Türk sinemasının en iyi filmleri arasında yer alabilecek bir film. Oyunculuklar mükemmel konu ise mükemmel ötesi. Filmde Ömer rolündeki Okan Bayülgen tipi itibariyle tam halktan sıradan bir insan gibi  bu yüzden midir filme gerçeklik katıyor. Yüz ifadeleri olsun konuşmalarındaki titremeler veya coşkular filmi çok gerçekçi kılıyor.

Her şeyin göründüğü gibi olmadığı farklı bakışlardan konuların farklı görüldüğü hatta gerçeklerin gördüğümüz gibi olmadığı fikrini çok iyi anlatan film çok iyi iki arkadaşın başından geçiyor. En iyi arkadaşını bile tanıyamıyor insan işte en güzel kanıtı. Yıllardır intikam duygusu ile yanıp tutuşan Gökhan (cemo) beklide intikam alacağı kişiye arkadaşının aşık olacağını hiç düşünmemişti. Konu çok karmaşık kim iyi kim kötü filmin sonuna kadar anlayabilene aşk olsun. Gökhan rolündeki Teoman da cool tavırlarıyla tam bir soğuk kanlı seri katil tavırları sergiliyor. Özellikle söylediği şarkılar harbiden filme ayrı bir güzellik katmış alıyor götürüyor insanı başka diyarlara. Başta söylediği sonbaharda sevmiştim şarkısı ve arkadaşımın aşkısın şarkısı alıyor götürüyor insanı başka diyarlara. Tam bir aşk adamı Teoman.

Yasemin Kozanoğlu’nun oyunculuğuda güzel tipi itibari ile oda aşık olunacak bir kız imajı çiziyor . Seslendirmesi pek hoş olmamış bence o ses ona uymuyor. Kendi sesi olsaydı belki daha iyimi olurdu ne. Çok tiz bir ses çıtı pıtı bir ses ama yasemin kozanoğluna uymamış. Pek filmlerde görmediğimiz bir oyuncu kendisi beklide ilk film denemesi ama onun da oyunculuğu güzel.

Genel olarak film adının hakkını vermiş ve tam bir romantizm fırtınası estiriyor. Oyunculuklar harika. Sinan Çetin’in yönetmenliği de filmde kendini hissettiriyor. Sürpriz sonu ile hepimizi şaşkına uğratan film bittikten sonrada film hakkında düşünmemizi ve olayları algılamaya çalışmamızı sağlıyor. Müzikal anlamda da  ayrı bir güzelliği var. Tabi şarkıcılık denemesi yapan Esin Moralıoğlu’nu da söylemeden geçmeyeyim. Onun da sesinin güzel olduğunu bu filmde anlıyoruz.

Sonuç olarak romantik bir Türk filmi izlemek isteyen varsa bu filmi izlesin. Bir talk show’cu bir şarkıcı ve bir manken güzel bir film çıkarmış. Kim ne derse desin türk sineması hep iyiydi ve daima da daha iyiye doğru gidecek birçok örneği var. Bu filmi de ekleyelim bu örnekler arasına herkese iyi seyirler.