Eyyvah Eyvah! Herkes Galadaydı!

24.02.2010 10:21
Eyyvah Eyvah! Herkes Galadaydı!

Ata Demirer’in senaryonusu yazdığı ve başrolünü Demet Akbağ, Özge Borak, Salih Kalyon, Bican Günalan, Bülent Şakrak gibi isimlerle paylaştığı, BKM Film yapımı EYYVAH EYVAH’ın galası onlarca ünlü ismin katıldığı görkemli bir davetle gerçekleşti. 26 Şubat’ta Fiyapı anasponsorluğundan tüm Türkiye ve Avrupa’da vizyona girecek olan Eyyvah Eyvah, Ata Demirer’in ilk senaryosu, Demet Akbağ’ın da sinema perdesindeki ilk komedi rolü olma özelliğini taşıyor.

 

FİLMİN YAPIM NOTLARI:

 

-Ata Demirer EYYVAH EYVAH’ı, 2008 yılında yazmaya başladı. Türkiye ve Avrupa turneleri boyunca senaryo defalarca yazıldı.

 

-2009 Mayıs’ında Demet Akbağ, Firuzan rolünü kabul etti.

 

-Haziran ayında prodüksiyon hazırlıkları başladı.

 

-Yönetmen Hakan Algül, 17 Haziran’da,  Çanakkale’nin Geyikli Beldesi’nde “motor” dedi.

 

-2 hafta boyunca çekimler Geyikli ve Bozcaada’da devam etti.

 

-İstanbul’a dönen ekip, Bakırköy, Taksim ve Beyoğlu civarındaki çekimleri de 4 haftada tamamladı.

 

-Filmdeki araba kazası sahnesi için Almanya’dan gelen Stunts Universal ekibi ile çalışıldı. Kaza sahnesinin çekiminden bir gün önce Turkcell Kuruçeşme Arena’ya filmdeki inşaat iskelesi kuruldu ve sahnenin provası burada gerçekleştirildi.

 

-Çatışma sahnelerini GAE Efekt ile gerçekleştirdi.

 

-Filmde, elinden klarneti hiç bırakmayan Hüseyin Badem’i canlandıran Ata Demirer, Serkan Çağrı’nin babası Fevzi Çağrı’dan klarnet dersi aldı. Hüseyin Badem’in müzisyen olan ve yakın arkadaşlarını canlandıran  Caner Aklaya, Alcan Yücesoy ve  Okan Cabalar da Serkan Çağrı’dan müzik eğitimi aldılar.

 

-Ata Demirer, Geyikli’deki sahnelerde rol alan oyunculara şive çalıştırdı, Caner Alkaya da kendisine bu konuda yardımcı oldu.

 

-Post prodüksiyon işlemleri Sinefekt’te, ses tasarımı ise Zound’ta yapıldı.

 

-Müzikleri Serkan Çağrı ve Fahir Atakoğlu yaptılar.

 

-Karakterlerinin saç ve makyaj tasarımlarını Suzan Kardeş hazırladı.

 

-Çekimleri yaz aylarında Çanakkale ve İstanbul’da gerçekleşen Eyvah Eyvah, 26 Şubat’da Türkiye ve Avrupa’da sinemaseverlerle buluşacak.

 

Filmin Konusu: Hüseyin ( Ata Demirer), Trakya’nın bir köyünde ninesi  ve dedesiyle büyüyen bir delikanlıdır. Hayatta iki büyük aşkı vardır: Klarnet çalmak ve Müjgan! Tam Müjgan’la da müzikle de hayatı mutlu mesut devam ederken, hiç beklemediği bir olay onu köyünden ayırır. Seyircinin kahkahalarla izleyeceği macerasında Hüseyin’e İstanbul’da önce klarneti destek olacaktır sonra da şarkıcı Firuzan ( Demet Akbağ). İstanbul’un gece klüplerinde fırtına gibi esen ve albümü için heyecanla çalışan Firuzan’ın hayatı rengarenk ve bir o  kadar da karışıktır. Hüseyin’le tanışınca ise hayatına hem kahkaha hem macera dahil olacaktır.