Akbank Kısa Film Festivali Sonuçlandı!

15.03.2010 12:19
Akbank Kısa Film Festivali Sonuçlandı!

Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin sonuçları belli oldu. Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 241 film arasından En İyi Kurmaca Film ödülünü Anıl Dinç’in “Derin”adlı filmi, En İyi Belgesel ödülünü ise Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy’un “Duvar” adlı belgesel filmi aldı. Aynı zamanda kurmaca dalında, Nazlı Elif Durlu “Güven Bana”, Tolga Karaçelik “Rapunzel”, belgesel dalında ise Soner Yıldırım - Mehtap Köseoğlu “Dönüş”ve Merve Kayan - Zeynep Dadak “Bu Sahilde” filmleri ile mansiyona layık görüldü.

 

“30 Saniye Ara” sloganıyla 01-11 Mart tarihleri arasında düzenlenen Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sona erdi. Festivalin yarışmalı bölümüne toplam 241 film başvurdu Yapılan değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 film alındı. Ayrıca festivalin Yarışma Dışı, Uluslararası, Animasyon, Kısadan Uzuna, Özel Gösterim ve Deneyimler bölümlerine alınan 63 filmle birlikte toplam 93 yerli ve yabancı kısa film festivalde izleyici karşısına çıktı.

 

En İyi Kısalar Açıklandı!

 

Akbank 6. Kısa Film Festivali jürisi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üç farklı kategoriden oluştu. 241 filmin başvurduğu“Festival Kısaları” isimli yarışmalı bölümün ön eleme jüri kurulunda, Sinema Yazarı Emine Yıldırım, Yapımcı Nadir Öperli ve Festival Yönetmeni Selim Evci vardı.

 

Kurmaca Kategorisi Jüri Kurulu bu yıl; Yönetmen Özcan Alper, Oyuncu Özgü Namal, Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Sinema Yazarı Yeşim Tabak ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyordu. Festivalin “En İyi Kurmaca Film” ödülünü Anıl Dinç “Derin” ile kazandı.

 

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Vardar, Yönetmen Savaş Güvezne, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Belgesel Fotoğrafçısı Altan Bal ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Belgesel Kategorisi Jüri Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrası Festival’in“En İyi Belgesel” ödülünüEmre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy’un “Duvar” adlı belgesel filmi aldı.

 

“En iyi Kurmaca Film”ödülünü kazanan Anıl Dinç,“En İyi Belgesel Film” ödülünü alan Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy 7.000 TL ile ödüllendirildi. Ayrıca “Kurmaca Dalı”nda, Nazlı Elif Durlu “Güven Bana”, Tolga Karaçelik “Rapunzel”; belgesel dalında ise Soner Yıldırım- Mehtap Köseoğlu “Dönüş” ve Merve Kayan-Zeynep Dadak “Bu Sahilde” filmleriyle mansiyona layık görüldü.

 

Festivalin ödül töreni ve kapanış partisi, 11 Mart 2010, Perşembe akşamı oyuncu Ceyda Düvenci sunuculuğunda Akbank Sanat’ta gerçekleşti. Sinema camiasının önde gelen yönetmen, oyuncu ve tanınmış isimlerinin katıldığı törende festivalin “Kısadan Uzuna” bölümünün konuğu Barış Pirhasan’a ve “Belgesel Sinema” bölümünün konuğu Hasan Özgen’e teşekkür plaketleri verildi.

 

Festival bünyesine bu yıl katılan ‘’Deneyimler’’ bölümünün onur konuğu Fransız yönetmen ve televizyoncu Patrice Carré’ye plaketi, sanatçının söyleşisinden hemen ardından Akbank Sanat’ta takdim edildi. Ödül töreninin sonrası “En İyi Kurmaca” ve “En İyi Belgesel” filmlerinin özel gösterimi yapıldı.