Bu Deney Bitmez

30.10.2007 10:59

Paul ANDERSON’ ın bu diziye dönen filmi bitirmeye pek niyetli değil gibi. bilgisayar oyunlarını sinema filmi olarak çevirmekte başarılı olan Senarist, Yönetmen, Yapımcı olarak tanıdığımız Paul ANDERSON ilk olarak karşımıza yine bir bilgisayar oyunu olan Mortal Kombat filminin yönetmenliğini yaparak çıkmıştı.  Zamanında fırtınalar estiren oyunun sinema versiyonunun yönetmenliğini yapmak bu nadide şahsiyete nail olmuştu. Tabi “Soldier” filmindeki yönetmenlik tecrübesini de unutmamak lazım zira o filmde takdire şayandı.

Sabırsızlıkla beklediğimiz devam filmlerinden biri olan Resident Evil sonunda geldi. Bizde izleme şerefine nail olduk. Alice yeni özellikleri ve tüm o çirkin yaratıkların arasında berrak güzelliği ile yine beklediğimiz gibiydi. Filmin başında bir öze dönüş mü yaşıyoruz dediğimiz anda kahramanımız apansız ölümü ile kendimize gelerek bu olayların filmde bir yeri olduğunu ve ilerde anlayacağımızı bilerek heyecanlı filmi izlemeye koyuluyoruz.

Bir noktaya değinmeden edemeyeceğim filmin başında hemen söyleyeyim  ben filmin başında bir hata buldum onu sizle paylaşmak isterim. Alice lazer tuzağının olduğu camlı odaya girdiğin de ilk gelen lazer tek çizgi ondan kurtuluyor bu normal ama ikinci gelen lazer baklava dilimli ve bundan da kurtuluyor ama ayakkabısının tabanını feda ederek.  Tamam lazerden kutuluyor ama baklava dilimi şeklindeki lazer Alices’in ayakkabı tabanını keserken neden tek çizgi gözüküyor onu anlamadım dikkatli izlerseniz sizde görürsünüz. Bir not olarak söyleyeyim dedim.

Yeni filmimiz yeniliklerle geldiği gibi yeni ve güzel  oyuncuları da kadrosuna eklemiş son durak filmi ile tanığımız güzel oyuncu Ali LARTER bu filmde amansız bir yaratık avcısı olarak karşımıza çıkıyor. Claire güzelleği ile olduğu kadar cesareti ve cool tavırları ile de göz dolduruyor. Filmin diğer bir güzelide 27 yaşıdaki güzel şarkıcı  Ashanti. Hemşire betty rolune tam uymuş. güzel oyuncu kısa rolü ile güzelliğini sergilemeyi bilmiş.

Matrix filmindeki neo karakteri gibi Alice’de yeni özelliklerinin farkına varıyor.  Alice’nin özellikleri olsun filmin sonu ile olsun yeni bir neo mu doğuyor? Sorusunu aklımıza getirmiyor değil. Filmde çok güzel efektler var ve Milla JOVOVİCH yine harikalar yaratıyor. O kadar yaratığın kirin pasın içerisinde güzelliğinden hiçbir şey kaybetmeyen 32 yaşındaki Rus güzeli artık bu filmle özdeşleşmiş durumda.

Filmin sonuna geldiğimizde bölüm sonu canavarı gibi karşımıza çıkan Dr. İsaac biraz abartılı olmuş ama tabiî ki kahramanımız onunda üstesinden gelmeyi başarıyor. Filmin devamının olacağını da anladığımız son kısımlarında filme yeni dahil olan konseye de bir gönderme yapmadan edemiyor Alice. Bu gönderme sadece onlara mı yoksa bize demi bilemiyorum ama Alice yeni bölümde yeni ve kontrol altına aldığı (BÜYÜK İHİTAMLLE ÖĞRENİR  O ZAMANA KADAR)  özellikleri ile EMİNİM izlemeye değer güzellikler sunar bize. Merak ettiğim konu ise acaba kostümleri nasıl olacak. Ve yüzlerce Alice filme nasıl bir renk katacak.

Bekleyelim görelim. Yeni Matrix ve yeni neo vatana millete hayırlı olsun iyi seyirler.