Mannheim ve Beyoğlu’ndan Öyküler

14.06.2010 11:06
Mannheim ve Beyoğlu’ndan Öyküler

İstanbul Modern Sinema, Mannheim ve Beyoğlu’nu temsil eden kısa filmlerden bir seçki sunuyor. Mannheim - Beyoğlu: 1. Kısa Film Festivali, 18 Haziran Cuma günü saat 15.30 - 17.30 arasında gerçekleşecek ve filmlerin yönetmenleri gösterime katılacaklar. Programda gösterilecek filmler, iki kültür arasındaki hatta kâh bireysel, kâh siyasi, hızlı ve gürültülü, karanlık ve pis, nefes kesici güzellikte, animasyonla, kurmaca veya fotoğrafla yapılmış öykülerden oluşuyor.

 

Programda Simone Wendel, Matthias Vogel, Sebastian Natto, Benjamin Jantzen, Milan Kappen, Ferit Katipoğlu, Akın Andırın, Mehmet Selçuk Bilge, Haki Biçici ve Gülin Uymaz’ın filmleri gösterilecek. Film gösterimleri, müze ziyaretçilerine ücretsiz olacak.

 

Mannheim Filmleri:

 

BAY SPENGLER´İN İNTİHARI / SUIZID SPENGLER

Simone Wendel

 

Yarım kutu uyku hapı içen Bay Spengler bir gün bir morgda uyanır. Göğe çıkmadan önce, büyük aşkına veda etmek üzere, yarı çıplak ve kaotik yaşamını kafasında özetleyerek yola koyulur.

 

HERKESE İŞ / ARBEIT FÜR ALLE

 

Matthias Vogel

 

İş bulma kurumunun geleceğini inceleyen bir kara komedi. Kurmaca belgesel tarzında çekilmiş filmde, iş bulma kurumu danışmanı Miro bir gün boyunca 78 yaşındaki Bay Janssen’i bir iş gününe hazırlar. Bu arada Janssen’in işi zombi avcılığıdır.

 

RELEVÉ / RELEVÉ

Sebastian Natto

 

Tuhaf görünümlü bir adam, bir yabancının Polaroid kamerasını alır. Kameradan çıkan resimlerle evindeki duvarları kaplar. İşin içinde bir gizem vardır... Dünyadaki tüm kısa film festivallerini dolaşan Relevé, gittiği her yerde izleyicilerine ilham veriyor.

 

UZAYDA YOL İSTASYONLARI / WAY STATIONS IN SPACE

Benjamin Jantzen

 

Filmle birlikte, 1961’de gezegenimizi keşfetmek için kullanılan yardımcı bir uzay platformunun temel bilimsel ilkelerine giriş yapıyoruz.

 

GECE İÇİN BİRAZCIK SICAKLIK / EIN WENIG WÄRME FÜR DIE NACHT

Milan Kappen

 

İki kişinin yakınlık, sevgi ve güven ilişkisi üzerine farklı tanımlamalar, çatışmalar üzerine bir deneme.

 

Beyoğlu Filmleri:

 

ÜÇTE BİR / ONE THIRD

Ferit Katipoğlu

 

Bu yıl Akbank Kısa Film Festivali’nin yarışma bölümünde gösterilen film, üç arkadaşın birbirlerini tanıma ve anlama hikâyesinin kısa bir kesitine odaklanıyor. Küçük bir şaka üzerinden gelişen kırılma noktasıyla film, homofobi, arkadaşlık ve farklılık temalarına yerinde göndermelerde bulunuyor.

 

İNSANSILAR / ANTROPOIDS

Akın Andırın

 

Kafeslere tıkılmış hayvan, şehirlere sıkışmış insan...

 

GARİP / STRANGE

Mehmet Selçuk BİLGE, Haki BİÇİCi

 

\"Oyuncu olmak istiyorum, bu çocukluktan gelen bir şey...\" Bir oyuncu adayının bir günü, filminin konusunu oluşturuyor.

 

RENT A BOY

Mehmet Selçuk Bilge, Haki BİÇİCİ

 

18. Ankara Film Festivali\'nde En İyi Kısa Film Ödülü\'nü alan “Mr. Unhappy“ üçlemesinin ilk bölümü olan film, kırık kalbini tamir etmek isteyen bir gencin ve onun kamerası karşısına geçen rentboy’un hikayesini belgesel kurmaca tarzında anlatıyor.

 

ÇOK FAZLA ACI VAR/ THERE ARE A LOT OF PAIN

Gülin Uymaz

 

Film, bir genç kızın intihar sürecini anlatıyor. Ölen genç kızın gözünden, minimal bir teknikle izleyiciye bu süreci yaşatmayı amaçlıyor.