Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı

01.09.2010 10:10
Altın Koza İçin Geri Sayım Başladı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 - 26 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.

 

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

 

Dünyaca ünlü Yunan yönetmen Theo Angelopoulos, festivalin ‘Onur Konuğu’ olarak Adana’da olacak.

 

Festival, yarışma bölümlerinin dışında ülkemizde ve dünyada üretilen çeşitli         kısa film ve belgeseller ile uzun metrajlı filmleri de özel gösterim bölümleriyle sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

 

Bu yıl 20 - 26 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak olan 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, her yıl olduğu gibi ülkemizde ve dünyada üretilen uzun ve kısa metrajlı filmler ile belgeselleri sinemaseverlerle buluşturacak.

 

Festivalin yarışmalı bölümleri Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’ndan oluşuyor. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıl 10 Türk filmi yarışacak. Buna göre, Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’, Onur Ünlü’nün ‘Beş Şehir’, Atıl İnaç’ın ‘Büyük Oyun’, Nesli Çölgeçen’in ‘Denizden Gelen’, Hakan Algül’ün ‘Eyvah Eyvah’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Zeki Demirkubuz’un ‘Kıskanmak’, Levent Semerci’nin ‘Nefes: Vatan Sağolsun’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ‘Orada’ ve Ümit Ünal’ın ‘Ses’ isimli filmleri, jüri önüne çıkacak.

 

Öğrenimlerine, ülkemizdeki iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri, sinema ve televizyon bölümlerinde devam eden lisans öğrencilerinin başvurabildiği ‘Öğrenci Filmleri Yarışması’ ve Akdeniz havzasında yer alan ülkelerin yönetmenlerinin katılabildiği ‘Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’, festival kapsamında yapılacak diğer yarışmalar olacak.

 

ALTIN KOZA THEO ANGELOPOULOS’U AĞIRLIYOR

 

Kendine has üslubu ile sadece Avrupa sinemasının değil, dünya sinemasının yaşayan en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Yunan yönetmen Theo Angelopoulos, 17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin ‘Onur Konuğu’ olarak Adana’da olacak.

 

Festival kapsamında usta yönetmenin filmleri “Balkanların Belleği: Theo Angelopoulos” başlıklı bir gösterim bölümüyle izleyiciyle buluşurken, sinemaseverler ‘Theo Angelopoulos Sineması’ başlıklı bir söyleşiyle ünlü yönetmenle sohbet etme şansı bulacak. Ayrıca Angelopoulos’un setlerinden çekilen fotoğraflar ve yine yönetmenle ilgili belgesel filmler festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

 

Festivalin gösterim bölümü her yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı. Bir hafta boyunca, Dünya sinemasının en seçkin örnekleri ‘FIPRESCI - Eleştirmenlerin Gözünden Kaçmaz’ ve ‘Filistin - Barışa Hasret’ gibi başlıklar altında izleyiciyle buluşacak.