Bursa’da Sinema Şöleni

07.12.2007 10:20
Bursa’da Sinema Şöleni

Farklı kültür ve ülkelerin, yedinci sanat ‘sinema’ aracılığıyla yakınlaşması amacıyla düzenlenen “Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali”, Bursa’dan dünyaya bir kez daha merhaba diyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 7–13 Aralık 2007 tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, Bursa’nın kültür sanat yaşamını, saygın ve uluslararası bir film festivaliyle yeniden renklendirmeye hazırlanıyor.

 
Dünya sinemasının seçkin örneklerinin bir araya getirildiği ve çoğu Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak olan 50’yi aşkın uzun metraj filmden oluşan programıyla festival, iddialı bir sinema şöleni sunmayı amaçlıyor.

 
‘II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’, bu yıl geçtiğimiz yıla göre üç misli genişleyen programıyla daha çok izleyiciyi, daha çok filmle buluşturacak. Geçen yıl beş gün süren festival, bu yıl, bir hafta boyunca katılımcılara tam bir sinema bayramı yaşatacak.

 
Festivalin “Ödüllü Filmler” bölümünde; Christian Mungui’nin 2007 Cannes Film Festivali Altın Ayı ödüllü filmi “4 Ay, Üç Hafta, İki Gün - 4 Months, 3 Weeks, 2 Days”; ünlü yönetmen Kim Ki Duk’un Cannes Film Festivali’nde yarışmalı bölümde gösterilen filmi “Nefes - Breath” ve 2007 Berlin Film Festivali\'nde Altın Ayı ödülünü alan Quanan Wang imzalı “Tuya\'nın Evliliği - Tuya’s Marriage” gösterilecek.

 
Festivalde, “Ülkeler Renkler Sesler” başlığı altında ABD, İspanya, İsrail, İsveç, Macaristan ve Meksika sinemasından örnekler sinemaseverlerle buluşacak.

 
Festival Komitesi bu yıl, Türk sinemasına yarım asrı aşkın hizmet eden ve daha sinemadaki ilk yıllarında “yıldız” konumuna yükselerek, bu başarısını günümüze kadar taşıyan Fatma Girik’e onur ödülü verecek. Girik, ödülünü geçen yılki umut ödülünün sahibi Çağan Irmak’tan alacak.

 
“İpek Yolu”; uluslararası ve ulusal gösterim programının yanı sıra özel gösterimler, söyleşiler, sergiler, sinema kursları ve atölyeler gibi zengin yan etkinlikleriyle de tüm sinemaseverleri sinemayla dolu bir hafta geçirmek üzere Bursa’ya davet ediyor.