Entelköy-Efeköy Filminin Çekimleri Başladı

28.04.2011 08:50
Entelköy-Efeköy Filminin Çekimleri Başladı

“Dondurmam Gaymak” filminin senaristi ve yönetmeni Yüksel Aksu’nun, senaristliğini ve yönetmenliğini yine kendisinin üstlendiği ikinci uzun metraj filmi “Entelköy-Efeköy”ün çekimleri; 27 Nisan Çarşamba günü Bodrum Milas’ın Pınarcık Köyü’nde başladı! Aralarında 33 kişilik basın grubunun bulunduğu onlarca İstanbullu davetlinin, Aksu’yu yalnız bırakmayan köy halkının, Muğla Valisi ve bölge belediye başkanlarının katıldığı ilk çekim; köy meydanında yerel renklerin bir araya geldiği coşkulu bir şenlik havasında gerçekleşti.

 

İlk filmi “Dondurmam Gaymak” ile yöre halkının gözünde özel bir yer edinen ve çok sevilen Yüksel Aksu; ikinci filminin çekimleri için gittiği Milas’ta köylüler ve yerel yönetim tarafından büyük bir coşkuyla ağırlanıyor.

 

2012 yılının başında vizyona girmesi planlanan filmin ilk günü ise yaklaşık 200 kişinin katıldığı eğlenceli kutlamalarla geçti. Filmin çekimleri için, yörük çadırının kurulduğu Pınarcık Köyü meydanına gelen, davul-zurna ve zeybeklerle karşılanan konuklara ilk olarak lokma dağıtıldı. Köy düğünü atmosferinde, köy halkının kendilerinin hazırladığı lezzetli ikramlar eşliğinde geçen ziyarette; Yüksel Aksu, filmin oyun tasarımını üstlenen Memet Ali Alabora, oyuncular, yapımcılar, köy halkı ve yerel yönetim, konukları köy meydanında karşıladı.

 

Sinemaseverlere farklı bir film deneyimi sunacaklarını belirten Aksu, “Entelköy-Efeköy sadece bir film değil; bu köy halkının da katılımıyla gerçekleşen bir deneyim. Setimiz her zaman, herkese açık, Pınarcık Köyü’ndeki tüm evler sizin de eviniz, her zaman bekleriz” dedi. Aksu, Alabora, Ayşe Bosse, Şahin Irmak, Nejat Yavaşoğulları ve diğer oyuncular daha sonra; çekimler için kurulan kahvehanenin önünde İstanbullu konuklarla keyifli sohbetler gerçekleştirdiler. Konuklar daha sonra, Bafa Gölü kenarında bulunan Kapıkırı’nı ziyaret ettiler. Yüksel Aksu, yapımcılar ve oyuncularla öğle yemeği yiyerek sohbet etme fırsatı bulan konuklar; türkülerle şenlenen yemeğin ve doğa yürüyüşünün ardından dönüş yoluna geçtiler.

 

GalataFilm yapımı “Entelköy- Efeköy”; bir grup ekolojik aktivistin, mütevazı bir Ege köyüne yerleşerek, orada kurulması gündemde olan termik santrali engelleme çabalarının neticesinde, köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünü konu alıyor. Filmin yapımcılığını; Organize İşler, Duvara Karşı, Salkım Hanımın Taneleri gibi filmlerle, Ihlamurlar Altında, Elveda Rumeli gibi dizilere yapımcı ve yönetmen yardımcısı olarak imza atan, Beynelmilel filminin yönetmeni Muharrem Gülmez ile sinemaya “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” belgeselinde ortak yapımcı olarak adım atan Taha Altaylı üstleniyor.

 

Kadrosunda, Şahin Irmak (Muhtar Ali), Ayşe Bosse (Katrin), Emin Gürsoy (Aşırı Mustafa), Recep Yener (İmam Adem), Ayla Arslancan (Kocana), Ümit Olcay (Enes), Hamit Demir (Berk) ve Engin Akın’ın (Gülnihal) yer aldığı filmin sürpriz ismi ise Nejat Yavaşoğulları. Köy halkı ise, Aksu’nun ilk filminde olduğu gibi; “Entelköy-Efeköy”de de birçok farklı rolde sinemaseverlerle buluşacak.