Venedik Film Festivali'nin Jüri Başkanı Darren Aronofsky

29.04.2011 15:24
Venedik Film Festivali'nin Jüri Başkanı Darren Aronofsky

İlk film festivallerinden biri olarak sayılan Venedik Film Festivali\'nin bu yılki jüri başkanı Darren Aronofsky. Geçtiğimiz yıl Quentin Tarantino\'nun jüri başkanlığını yaptığı festivalde bu yıl jüri başkanlığına ünlü yönetmen Darren Aronofsky getirildi.

 

2006 yılında Kaynak filmiyle Altın Aslan için yarışan, 2008 tarihli Wrestler filmiyle de Altın Aslan ödülünü alan Aronofsky, geçtiğimiz yıl son filmi \'Black Swan\' ile de festivalin açılışını yapmıştı. Festivalden yapılan açıklamada, Aronofsky çağdaş sinemanın önemli isimlerinden biri olarak nitelendirilirken, yaptığı işlerde \"daima pek çok sanat dilinin evrim ve değişimini işlediği\" belirtildi.

 

Geçen sene Tarantino\'nun başkanlığındaki jürinin kararları İtalyan basınında oldukça eleştirilmişti. Altın Aslan Ödülü\'nün Tarantino\'nun yakın arkadaşı ve eski sevgilisi Sofia Coppola\'nın Somewhere filmine gitmesi, aynı şekilde yönetmenin yakın arkadaşlarından Alex de la Iglesia\'ya iki ödül verilmesi ve Tarantino\'nun ustam dediği Monte Hellman\'ın jüri tarafından onur ödülüne layık görülmesi İtalyanları kızdırmış, hatta İtalyan Kültür Bakanı\'nın “Tarantino, elitist, akrabacı ve burnu havada bir kültürün temsilcisidir” yorumlarına neden olmuştu.

 

Festival bu yıl 31 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.