Türkiye’nin İlk Yaratık Filmi ‘Semum’

26.12.2007 12:24
Türkiye’nin İlk Yaratık Filmi ‘Semum’

Mütevazi bütçesine rağmen, geçen sezonun en çok tartışma yaratan, en çok izlenen ve Türk Sineması’nın korku kültürünü yeniden canlandıran \'D@bbe\' filminin senarist ve yönetmeni Hasan Karacadağ, şimdi de ‘Semum’ ile sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

8 Şubat 2008’de korku türünde film severler için vizyonda olacak Semum, gerçek bir hikayeden yola çıkılarak senaryolaştırılmış. İzmir’de kendi halinde biri olarak hayatına devam eden ve paranormal olayların hiçbir türlüsüyle ilgisi olmayan Canan Karaca’nın aniden yaşamaya başladığı korkunç saatler, Hasan Karacadağ’ın yeni bir film çekmesi için esin kaynağı olmuş.

Gördüklerini ‘Cehennem Günlüğü’ adıyla Hasan Karacadağ’a bir mektupla anlatan Canan Karaca, Türkiye’de bir ilk olarak tarihe geçen yaratık filmi Semum’un çekilmesine vesile oldu. Karacadağ, Canan Karaca’nın anlattıklarının dışında 20’ye yakın, birbirini hiç tanımayan kişilerle konuştuktan sonra Semum adlı yaratığın çizimlerini oluşturdu. Tüm tariflerin birbirine çok yakın olmasını şaşkınlıkla dinleyen Karacadağ, yaratığın görüntüsünün gerçeğe yakın olması için tam üç ay sadece çizimlerle uğraştı.

Ortaya dünya sinemalarında şaşkınlık yaratacak kadar ürkünç bir varlık çıktığını gören Karacadağ, Semum adlı yaratığı tamamen 3D olarak Türk efektçilere tasarlattı.