Fest-i Kült 5, perdelerini açmak için gün sayıyor

06.10.2011 09:59
Fest-i Kült 5, perdelerini açmak için gün sayıyor

Fest-i Kült 5 - AFSGD Kültürlerarası Film Festivali

 

İlki 2005 yılında düzenlenen Fest-i Kült Film Festivali, 17-25 Kasım tarihlerinde yeniden Ankaralı sinemaseverlerle buluşuyor.

 

İlk defa düzenlendiği 2005 yılından bu yana Ankaralı sinemaseverlere farklı ülkelerden ve kültürlerden seçkiler sunan, gençler için ise ilk sinema tecrübelerini edinmelerini sağlayacak atölye çalışmaları düzenleyen Fest-i Kült Film Festivali iki yıllık bir aradan sonra tekrar Ankara kültür-sanat yaşamındaki yerini almaya hazırlanıyor. Kültürlerarası anlayış ve gönüllü hizmet kavramlarının toplumda yaygınlaşmasına katkı sağlamayı hedefleyen AFS Gönüllüleri Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen AFSGD Kültürlerarası Film Festivali,  veya bilinen adıyla Fest-i Kült, 17-25 Kasım tarihlerinde Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda Ankaralılar’la buluşacak.

Promofest Seçkisi İlk Defa Türkiye’de

Pek çok ülkeden kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterileceği festival, İspanyol Promofest seçkisine de yer verecek. Promofest seçkisinden beş filmi birden programında barındıran festival, aynı zamanda Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmış bir filme de ev sahipliği yapacak. Lucas Figueroa’nın tüm dünyada toplam 259 ödül kazanan “Porque Hay Cosas Que Nunca Se Olvidan” isimli kısa metraj filmi ilk defa Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Bir başka ödüllü kısa, Umut Dağ’ın yönetmenliğini yaptığı “Papa” da festival programında yer alıyor.

Sinemaya İlk Adım

Festival, farklı kültürlerden eserleri Ankara seyircisine ulaştırmakla kalmıyor. Fotoğraf Sinema Ankara’nın katkılarıyla düzenlenecek çalıştaylarla sinemaseverlere ilgilerini bir adım öteye taşıyıp işin mutfağına göz atma fırsatı sunuluyor. 18-20 Kasım tarihlerinde düzenlenecek çalıştaylar için kayıtlar devam ediyor.

Ayrıntılı bilgi için www.facebook.com/festikult