DISNEY, TÜM BURTON’IN FRANKENWEENIE’SİNİN SERGİSİNİ AÇIYOR!!!

20.06.2012 11:42
DISNEY, TÜM BURTON’IN FRANKENWEENIE’SİNİN SERGİSİNİ AÇIYOR!!!

SERGİ, TIM BURTON’IN EN SON STOP-MOTION ANİMASYON FİLMİNİN YAPIM AŞAMASINI PAYLAŞMAK İÇİN YEDİ ÜLKEYİ DOLAŞIYOR...

Walt Disney Studioları Tim Burton’ın “Frankenweenie”sindeki sanat yönetimini izleyicilere göstermek için gezici bir sergi başlattığını duyurdu. Beğenilen yönetmenin stop-motion tekniğiyle çekilen animasyon filmi Türkiye’de 28 Aralık 2012’de vizyona giriyor.

Yaratıcı dâhi Tim Burton, (Alice in Wonderland - Alis Harikalar Diyarında, The Nightmare Before Christmas - Noel Gecesi Kabusu) bir erkek çocuğu ile köpeğinin yürekleri ısıtan ilişkisinin konu edildiği “Frankenweenie” ile karşımızda. Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky’yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor. Tabii birkaç küçük değişiklik yaparak... Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor’ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu “yeni hayat” fırsatının, çok korkunç olabileceğini öğreniyor. 

Frankenweenie Sergisi, 18-21 Haziran tarihlerinde, sektörünün öncüsü RealD’nin en parlak 3 boyutlu görüntüleme teknolojisi ortaklığıyla İspanya’nın Barcelona şehrinde olacak. 11-12 Temmuz tarihleri arasında ise Amerika’nın San Diego ve Kaliforniya eyaletlerinde Comic-Con 2012’de görücüye çıkacak. Sergi, turnesini tamamladığında İspanya, Fransa, Japonya, Meksika, Kanada ve A.B.D. de dahil toplam yedi ülkeyi ziyaret etmiş olacak.

Frankenweenie Sergisi filmin yapım sürecinin büyüsünü yansıtıyor ve seyirciye öngörüsü yüksek yönetmen Tim Burton’ın hayata geçirdiği stop-motion animasyon sürecine göz atma fırsatını veriyor. Sergi,  bu yürekleri ısıtan hikayenin 2012’nin en çok merakla beklenen animasyon filmi olarak beyazperdeye taşındığı süreci, Burton’ın çizdiği orijinal eskizlerden, çeşit çeşit kostümlere, setlere ve kuklalara kadar tüm sanatsal detayları ve görselliğiyle gözler önüne seriyor.

Frankenweenie Sergisi, bilim ve köpeğine duyduğu sevgiden ilham alarak çok sevdiği hayvanını dirilten bir çocuğun dünyasının derinliklerine dalıyor.