'Tepenin Ardı' Paris'te yarışacak

03.07.2012 11:13
'Tepenin Ardı' Paris'te yarışacak

Emin Alper'in ödüllü filmi 'Tepenin Ardı' Paris Uluslararası Film Festivali'nde de yarışacak...

62. Berlin Film Festivali’nde dünya galasını yapıp 2 ödülle dönen, İstanbul Eilm Festivali'nde Altın Lale' kazanan Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı festival yolculuğuna devam ediyor.

'Tepenin Ardı', bu yıl 10'uncu kez düzenlenen Paris Uluslararası Film Festivali'nin yarışma bölümünde yer alıyor.

Emin alper'in filmi Perşembe ve Cuma günleri gösterime sunulacak. Festivalin yarışma bölümünde dünyanın dört bir yanından 8 film yer alıyor.

Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

Türkiye'nin Paris Turizm ve Kültür Müşavirliği, bu yılki festivalin sponsorları arasında bulunuyor. Festivalin, dün akşamki açılış galası, yine Türkiye'nin Turizm ve Kültür Müşavirliği'nin desteğiyle gerçekleşti.

Fransa, Türk filmlerinin yurt dışında en fazla gösterildiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Fransız Yönetmenler Birliği, bu yıl En İyi Yönetmen ödülüne Nuri Bilge Ceylan'ı layık görmüştü.

 

 

Kaynak:ntvmsnbc