Sadakatsizler 14 Eylül'de vizyonda

17.08.2012 11:08
Sadakatsizler 14 Eylül'de vizyonda

2012 en iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü alan Jean Dujardin'in başrolde olduğu SADAKATSİZLER , 14 Eylül'de vizyona giriyor.

 

Yedi Fransız yönetmenin, erkeklerin sadakatsizliğini anlattığı kısa filmlerden oluşan bu eğlenceli komedi,  kadın- erkek ilişkilerine erkeklerin yönünden bakarken, erkeğin aldatma nedenlerini araştırıp bu nedenleri esprili bir dille anlatıyor. Filmin erkek karakterleri duyguları ve hataları ile boğuşurken, birçok sahnede de onları saf ve dürüst halleriyle izliyoruz.

 

Filmin yapımcıları aldatma olgusuna kesinlikle yargılayıcı bir tavır ile yaklaşmamışlar. Aldatmanın hayatın kötü bir gerçeği olduğunu gösterirken aynı zamanda dünyanın sonu da olmadığını belirtiyorlar. Filmdeki karakterler kötü değil, doğru ya da yanlış yok, sadece kararlar ve sonuçlar arasında geçen komik maceralar var.

 

Kısa filmlerden birinde,  Fred (Dujardin)eşi ve metresine karşı olan duygularını ayıramıyorken, Greg (Lellouche) karsısına çıkan her kadını sevdiği için suçluluk duygusu ile yanıyor. İçinde bulundukları karmaşık ilişkilerden kafalarını dağıtmak istediklerine karar veren iki arkadaş beraber Las Vegas’a gitmeye karar veriyor ve çılgın bir tatil başlıyor.

 

Banliyöde bir konferans otelinden gösterişli bir seks bağımlılığı kliniğine, şık bir Paris gece kulübünden Las Vegas’taki havalı striptiz kulüplerine uzanan bu film, tüm umutsuz, absürt ve inanılmaz komik versiyonlarıyla erkek sadakatsizliğinin başarı ve hüsranlarını, zafer ve acıklı felaketlerini keşfe çıkıyor.

 

Bu çılgın komedide Oscar ödüllü The Artist’in yönetmeni Michel Hazanavicius’ın yanı sıra Oscar ödüllü Jean Dujardin de kamera arkasına geçiyor.

 

Jean Dujardin Fransız seyircileri “Sadakatsizler” filmi ile baştan çıkardı

 

Dujardin’in yeni filmi Sadakatsizler Fransa’da vizyona girdiği hafta Fransız box office listesinde 1 numaraya yükseldi. Böylece, Sadakatsizler Fransa’da senenin en iyi açılışı yapan ikinci filmi oldu. 

Filmin Dujardin’in kafasının iki kadın bacağı arasında olan kadınlara hakaret olarak görülen posteri çok tepki aldı. Kısa süren bu olay ve tepki aslında filmin başarısını sadece pozitif etkiledi. 

 

Film ilk gösterim haftasında 1.08 milyon adet bilet sattı. Böylece bir numarada olan Si Je Mens 3 Fransız komedisinin arkasından, senenin en iyi açılış ikinci filmi yerine Sadakatsizler geçmiş oldu.