Artık 'Her Cuma Yeni Sinema'

07.11.2012 11:33
Artık 'Her Cuma Yeni Sinema'

Dağıtım sorunu yaşayan, salon bulamayan ya da vizyonda kalamayan Türkiye sineması her Cuma Levent Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Genç sinemacılar tarafından kurulan Yeni Sinema Hareketi, 2010’da Ortaköy Feriye Sineması’nda Yeni Sinema Günleri başlığıyla düzenlediği etkinliğin bir benzerini ‘Her Cuma Yeni Sinema’ başlığıyla Levent Kültür Merkezi’nde düzenlemeye hazırlanıyor.

 

Proje kapsamında, dağıtım sorunu yaşayan, salon bulamayan, bulsa da vizyonda kalamayan Türk filmleri Levent Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluşacak. 9 Kasım Cuma günü başlayacak etkinlikle, Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nun perdeleri her hafta yeni bir Türk filmi gösterimi için açılacak.

 

Her cuma 19.00’da yeni bir Türk filminin gösteriminin yapılacağı etkinlikte, film gösteriminin ardından yönetmen ve film ekibinin katılacağı söyleşiler de gerçekleştirilecek.Aynı film, takip eden haftanın pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde 14.00 ve 16.30 seanslarında da gösterilecek.

 

9-15 Kasım tarihleri arasında Serkan Acar’ın ‘Aşk ve Devrim’ filminin gösterimiyle başlayacak etkinlik, İlksen Başarır’ın ‘Atlıkarınca’ ve ‘Başka Dilde Aşk’, Seyfi Teoman’ın ‘Bizim Büyük Çaresizliğimiz’, Seren Yüce’nin ‘Çoğunluk’, Özcan Alper’in ‘Gelecek Uzun Sürer’, Aslı Özge’nin ‘Köprüdekiler’, Derviş Zaim’in ‘Gölgeler ve Suretler’, Seyfettin Tokmak’ın ‘Kırık Midyeler’, Dersu Yavuz Altun’un ‘Münferit’, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun ‘Orada’ ve Belma Baş’ın ‘Zefir’ isimli filmleriyle devam edecek. Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında Ocak 2013’e dek 12 Türk filmi izleyiciyle buluşacak.