"Benim Dünyam" Tartışması Sona Erdi

13.10.2013 16:59

Beren Saat'in sinema filmi telif hakkını aldı!

“Benim Dünyam”ın çalıntı olduğu iddiası üzerine yapımcıErol Avcı, filmi Hint yapımı “Black”ten uyarladıklarınıaçıkladı. “Black”in yönetmeni Sanjay Leela Bhansali deyeniden çevrim için Avcı’yla anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın, yönetmenliğini ise Uğur Yücel’in üstlendiği “Benim Dünyam”, senaryosunun çalıntı olduğu iddiasıyla gündeme gelmişti.

Erol Avcı, çıkan haberler üzerine filmi Sanjay Leela Bhansali’nin yönettiği Hint yapımı “Black”ten uyarladıklarını ve yeniden çevrim haklarını satınaldıklarını duyurdu. Sanjay Leela Bhansali de bir basınaçıklamasıyla duruma açıklık getirdi:

“Türkiye’de bulunan TMC Film Yapım Limited Şirketi, Bhansali Productions Private Limited şirketinden, orijinalismi ‘Black’ olan sinema filminin Türk diline uyarlanması ve tekrar yapımı hakkını talep etmiştir.

Bu talep neticesinde Bhansali Productions Private Limited şirketi, filmin bir kereye mahsus tekrar yapımhakkının TMC Film Yapım Limited Şirketi’ne verilmesi konusunda onayvermiştir. Bu doğrultuda ‘Benim Dünyam’, ‘Black’ filminin remake’idir.”