64. Berlin Film Festivali'nde 4 Türk filmi

15.01.2014 10:33
64. Berlin Film Festivali'nde 4 Türk filmi

Almanya'nın başkenti Berlin'de 6-16 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 64. Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) şimdiye kadar açıklanan filmler arasında değişik kategorilerde 4 Türk filmi yer alıyor.

 

Berlinale tarafından yapılan açıklamaya göre, yarışma kategorisi için şimdiye kadar 7 film açıklandı.

 

Fransa'dan Alain Resnais'in ''Aimer, boire et chanter'', İngiltere'den Yann Demange'ın '' '71'', İspanya, Kanada ve Fransa yapımı Claudia Llosa'nın ''A loft'', Almanya'dan Dominik Graf'ın ''Die geliebten Schwestern'' , Yunanistan, Almanya ve Kıbrıs Rum Kesimi yapımı Yannis Economides'in ''Stratos'' ile İngiliz ve Alman yapımı Wes Anderson'un ''Grand Budapest Hotel'' filmleri Altın Ayı ödülü için yarışacak ilk filmler oldu.

 

Yarışma kategorisinde yer alan George Clooney'nin ''The Monuments Men'' filmi ise bu bölümde yarışma dışında gösterilecek.

 

Panorama bölümünde ise açıklanan 19 film arasında Almanya ve Türkiye yapımı Kutluğ Ataman'ın ''The Lamb'' filmi yer alıyor. Festivalde ''The Lamb'' filminin dünya prömiyerinin de yapılacağı bildirildi.

 

Generation kategorisinde ise 35 ülkeden toplam 60 uzun ve kısa metrajlı filmin gösterileceği belirtildi. "Generation Kplus" "ve Generation 14plus" olarak ikiye ayrılan "Generation" kategorisinde festivalde gösterilecek tüm filmlerin belirlendiği kaydedildi.

 

"Generation 14plus" bölümünde Türkiye, Almanya, Hollanda ve Yunanistan ortak yapımı olan ve Zeynep Dadak ile Merve Kayan'ın ''Mavi Dalga'', "Generation Kplus" bölümünde de Türkiye, Almanya ve Fransa yapımı Hüseyin Karabey'in ''Sesime gel'' (Were Denge Min) filmi yer alıyor.

 

"Generation Kplus" bölümünde ayrıca kısa metrajlı filmler arasında Hasan Serin'in ''Ağrı ve Dağ'' filmi de bulunuyor.

 

64. Berlin Film Festivali, 6 Şubat'ta ''Grand Budapest Hotel'' filminin gösterimiyle başlayacak.