Lolita Türkiye'ye Geliyor

09.07.2007 16:02
Lolita Türkiye'ye Geliyor

Jeremy Irons’la oynadığı Lolita filmiyle şöhreti yakalayan Amerikalı oyuncu Dominique Swain, Mehmet Günsür’le başrolünü paylaştığı “Dehşet Gecesi” filminin galası için Türkiye’ye geliyor.

1997 yılında henüz 17 yaşındayken başrolünü üstlendiği “Lolita” filminde 14 yaşındaki bir genç kızı canlandıran, ardından ünlü yönetmen John Woo’nun Face/Off adlı filmde de John Travolta ve Nicolas Cage ile oynayan Dominique Swain, 17 Temmuz Salı günü İstanbul’da olacak.

Yeni filmi “Dehşet Gecesi”nde (Fall Down Dead), Mehmet Günsür’ün yanı sıra, ünlü oyuncular David Carradine ve Udo Kier ile başrolleri paylaşan Dominique Swain, 19 Temmuz Perşembe günü yapılacak gala gösteriminde de bulunacak.

İstanbul’a İlk Kez Geliyor

İlk kez geleceği İstanbul’u da gezme fırsatı bulacak olan ünlü oyuncu, arkadaşlarının övgü ile bahsettiği kenti çok merak ettiğini ve yeni filmiyle Türk hayranlarının karşısına çıkmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Dehşet Gecesi 20 Temmuz’da Vizyonda

20 Temmuz Cuma günü Türkiye’de vizyona girecek olan “Dehşet Gecesi”, işlediği cinayetleri sanatsal birer başyapıt olarak değerlendiren bir seri katil ve kurbanları arasındaki ölümcül kedi fare oyununu konu alıyor. Dominique Swain, yapımcılığını Brandon Baker’ın üstlendiği ve Jon Keeyes’in yönettiği “Dehşet Gecesi”nde cinayete tanık olan ve katil Picasso’nun elinden kurtulmaya çalışan garson kız Christie’yi canlandırıyor.

Dominique Swain Kimdir?

1980 California-Malibu (ABD) doğumlu olan Dominique Swain’i tüm dünya “Lolita” filmiyle tanıdı. Stanley Kubrick’ten sonra Adrian Lyne tarafından beyazperdeye ikinci kez uyarlanan Lolita’da, 14 yaşındaki bir genç kızı canlandırdı. Ünlü oyuncular Jeremy Irons ve Melanie Griffith’le başrolleri oynayan Swain, bu filmi çevirdiğinde 17 yaşındaydı. Yine aynı yıl, ünlü yönetmen John Woo’nun, Face/Off filmiyle de John Travolta ve Nicolas Cage ile oynadı. 1997 yılında sonra oynadığı filmlerde önemli roller üstlendi. Geçen yıl ülkemizde de vizyona Rehine (Alpha Dog) filmiyle Türk izleyicileriyle yeniden buluştu.