33. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni

18.04.2014 16:45
33. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından onuncu kez Akbank’ın desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali’nin 33’üncüsü, 19 Nisan Cumartesi akşamı 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecek ödül töreniyle sona eriyor.

 

33. İstanbul Film Festivali Ödül Töreni’nde, İstanbul Film Festivali’nde bu yıl Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda Altın Lale Ödülü’ne layık görülen filmler açıklanacak. Gecede ayrıca, Altın Lale Ulusal Yarışma bölümünden seçilecek En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik ve takdim edilecek. 

 

Ödül Töreni’nde ayrıca, Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülleri, “Sinemada İnsan Hakları” bölümünden bir filme verilecek olan Avrupa Konseyi Sinema Ödülü (FACE) ve Radikal Halk Ödülleri de sahiplerini bulacak. 

 

Gecede, İstanbul Film Festivali kapsamında, genç yaşta kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına geçen yıldan beri verilmeye başlanan Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü de sahibinin olacak. 

 

İstanbul Film Festivali, popüler ve nitelikli film yapımcılığında 40. yılını kutlayan Fransız yapım şirketi MK2’nün kurucusu, yönetmen ve yapımcı Marin Karmitz’e de Sinema Onur Ödülü’nü takdim edecek. 

 

33. İstanbul Film Festivali ödül töreninin ardından festival, Uluslararası Yarışma’da Altın Lale Ödülü’nü kazanan filmin gösterimi ile sona erecek.