Sinebellek Veda Ediyor

03.06.2014 16:45
Sinebellek Veda Ediyor

Ankara Uluslararası Film Festivali’nin “başlangıç” etkinliği “Sinebellek” bugün veda ediyor. Festival’in geçmiş yollarında gösterilen filmlerden yapılan bir seçki olan “Sinebellek” gösterimleri, Ankara Uluslararası Film Festivali 25. yılında belirlenen “Bellek-sizleşme” temasının başlangıç etkinliğiydi.

 

Geçmişi günümüze taşımak ve yeniden anlamlandırmak olarak nitelendirildiğinde “Bellek” vurgusu, festivalin geride bıraktığı 25 yılı yeniden değerlendirmek ve hatırlayıcı bir yol izlemek için ortaya konmuştu. Bu çerçevede, “SineBellek” programı festivali Şubat ayında başlamış oldu. Bu programla geçmişte festivalde gösterilen en sevilen ve en çok ilgi gören filmler Ankara seyircisiyle yeniden buluştu. Ve  “bellekte” yeni bir sayfa açmak için “Sinebellek” sona eriyor. Artık Festival zamanı. 

 

29 Mayıs Perşembe saat 19:00’dan itibaren “Sevgililerime Günce” (Naplo Szerelmeimnek – Diary For My Loves) filminin gösterimi ve Yrd. Doç. Dr. Sevgican Yağcı’nın gerçekleştireceği film okumasını kapsayan son SineBellek etkinliği Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacak. 

 

Her filmden sonra farklı bir ismin gerçekleştirdiği tüm SineBellek okumalarının kayıtlarına ise şu adresten ulaşabilirsiniz: http://filmfestankara.org.tr/?page=sinebellek