'Sex and the City' Rehberi

28.05.2008 11:41
'Sex and the City' Rehberi

Önce kitabı, sonra da dizisiyle dünya çapında bir fenomen haline gelen “Sex and the City” şimdi de beyazperdede... Kariyerlerinde zirveye ulaşmış olsalar da, ilişkilerinde dikiş tutturamayan, aşk ararken “meşk” bulan, New York’lu dört kadının hikayesini izleyeceğimiz “Sex and the City:The Movie”, 30 Mayıs’ta Kuzey Amerika, Fransa ve İtalya sinemalarıyla aynı anda Türkiye’de de gösterime giriyor. Dünya çapında milyonlarca insanı heyecanlandıran bu filmi izlemeden önce, “Sex and The City” efsanesi ile ilgili bilgilerimizi tazelemekte fayda var...

Efsane Nasıl Doğdu?

1998-2004 yılları arasında 94 bölüm halinde yayınlanan ve rating rekorları kırmakla kalmayıp, 8 dalda Altın Küre ödülü kazanan “Sex and The City” dizisi, Candace Bushnell’ın The New York Observer gazetesinde yazdığı köşe yazılarından derlenen aynı adlı kitabından uyarlandı.

Bushnell, kendi hayatından kesitler sunduğu ve kadın-erkek ilişkilerine dair gözlemlerini aktardığı yazılarını yazarken, bir efsaneye hayat verdiğinin farkında mıydı, bilemiyorum!

\"\"New York’ta yaşayan ve farklı alanlarda kariyer sahibi, otuzlu yaşlardaki dört kadının renkli, hareketli ama bir o kadar da tutarsız ve bitmek bilmeyen bir arayış halindeki yaşantılarına tanık olduğumuz bu eğlenceli dizi, kısa sürede bağımlılık yaratarak, kendi yıldızlarını doğurdu.

Dizinin ana karakteri Carrie Bradshaw’a hayat veren başrol oyuncusu Sarah Jessica Parker başta olmak üzere; muhteşem dörtlünün diğer kahramanlarını canlandıran Kim Cattrall, Kristin Davis ve Cynthia Nixon da, “Sex and The City” markası ile adı anılan yıldızlar haline geldiler.

“Sex and The City” Kadınları

Hiçbiri kusursuz güzelliğe sahip olmasa da, “Sex and the City” kadınlarının en belirgin özellikleri sürekli bakımlı olmaları. “Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır” yaklaşımını doğrulayan bir portre çizen dizinin kahramanlarının; kıyafet seçimleri ve tarzları ile kendi modalarını yaratarak, dünya çapında birçok kadına örnek oldukları bilinen bir gerçek. Dizinin en çok izlendiği ülkelerin başında gelen Türkiye’de de durum farklı değil. Kendini bir dizi karakteri ile özdeşleştirmek konusunda sınır tanımayan Türk seyircisi için, oldukça cazip rol modeller sunuyor “Sex and the City”.

\"\"Hayatın gösterişten ve eğlenceden ibaret olmadığını bilen bu dört kafadarın sahip oldukları en değerli şey, her paylaşımda biraz daha güçlenen dostlukları... Hüsranla sonuçlanan aşk serüvenlerinden sonra, biraraya gelip, birkaç kadeh içki eşliğinde kafa dağıtabilmenin; yüzlerce çift Prada ayakkabıdan daha değerli olduğunun bilincinde bizim Manhattan kızları...

Çapkınlık yapmaktan da hoşlanan, bağımsız ruhlu “Sex and The City” kadınları, özgürlüklerine düşkün olmalarına rağmen; kendilerini mutlu edecek doğru erkeği bulmak için canla başla çalışmaya da devam ediyorlar. Aslına bakarsanız, dizinin uyarlandığı kitabın yazarı Candace Bushnell’in tabiriyle “akşam gelip, gece dokunup, sabah kaybolan” sahte aşklar yaşamaktan yorulmuş Manhattan kadınlarının, uzun ömürlü ve sağlıklı beraberlik hayalleri kurmaları oldukça normal görünüyor.

Carrie, Samantha, Miranda ve Charlotte’un bu arayıştan bir türlü vazgeçememeleri, dünyanın neresinde olursa olsun, en “marjinal” kadının bile, mutlu bir yuva kurma fikrine ne kadar sıcak baktığını gösteriyor bize...  

Sex and the City” efsanesinin sadece kadınlara hitap ettiğini düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz! Kadınların gizemli dünyasına misafir olup, onları anlayabilmek ve ilişkilere dair ufak tüyolar toplamak isteyen erkekler için de oldukça faydalı bir rehber sunuyor bu eğlenceli dizi...

\"\"Muhteşem Dörtlü

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker): Dizinin ana karakteri. Bir gazetede kadın-erkek ilişkileri üzerine “Sex and the City” adlı bir köşe hazırlıyor. Lüksü ve eğlenceyi seviyor, kariyerini önemsiyor ancak dostluk ve aşk gibi manevi değerler onun için daha önemli.

Samantha Jones (Kim Cattrall): Dizinin en yaşlı karakteri olmasına rağmen, dörtlünün en çapkını. Başlarda tek eşliliğe inanmasa da, geçirdiği kanser hastalığı sonrasında, hayata bakışı değişen Samantha; kendinden genç bir erkekle uzun süreli bir ilişki yaşamaya başladı.

Charlotte York (Kristin Davis): Grubun en muhafazakarı. İlişkiler konusunda katı kuralları var. Beyaz atlı prensini arayan Charlotte, zaman zaman ufak kaçamaklar da yapmıyor değil. 

Miranda Hobbes (Cynthia Nixon): Mantığın sesi. Kariyeri herşeyden daha önemli. Erkekler konusunda umursamaz ve inançsız bir tavır sergilerken, erkek arkadaşından hamile kaldıktan sonra düşüncelerinde değişiklikler oldu.


Ve Sıra Sinemada...

Tüm dünyada milyonlarca “Sex and The City” hayranının merakla beklediği film üzerinde tam 8 yıldır çalışılıyor. Projenin gecikme nedeninin, dizinin başrol oyuncularından Sarah Jessica Parker ile Kim Cattrall arasında, kendilerine teklif edilen ücretler ile ilgili kişisel bir problem olduğu söyleniyor, ama siz inanmayın!

\"\"Michael Patrick King’in yönetmenliğini üstlendiği film, dizinin devamı niteliğinde... Ancak filmde kahramanlarımız kırklı yaşlara merdiven dayadıkları için, düşüncelerinde ve yaşantılarında bazı değişiklikler olması muhtemel. Dizinin baş karakteri Carrie’nin, bir ayrılıp bir barıştığı, uzatmalı sevgilisi Mr. Big ile evlenip evlenmediği; en çok merak edilen soruların başında geliyor.

30 Mayıs’ta gösterime girecek olan “Sex and the City: The Movie”de bizi bekleyen sürpriz gelişmeler hakkında bilgi vererek, filmin büyüsünü bozmadan hemen bitirmek istiyorum bu yazıyı.

Şunu da belirtmeden gitmeyeyim; filmin büyük ilgi göreceğinden emin olan yapımcılar, “Sex and the City: The Movie”nin devamı için şimdiden kolları sıvamışlar.


Hazırlayan: Serkan Tavşanoğlu