Robin Williams Hayatını Kaybetti

12.08.2014 09:54

Oscar ödüllü aktör Robin Williams, evinde ölü bulundu. Ünlü sanatçının intihar etmiş olabileceği düşünülüyor.

Özellikle 1980'li yılların sonu ve 90'lı yıllarda yer aldığı filmlerle tüm dünyada çok büyük bir hayran kitlesi edinen Robin Williams, California'nın Marin County şehrindeki evinde hayata veda etti. Ölüm sebebinin kesin olarak belirlenmesi için otopsi yapılacak olan sanatçının intihar kaynaklı oksijen yetersizliği olabileceğinden, yani kendini asmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

Williams'ın eşi Susan Schneider, yaptığı açıklamada "Bu sabah dünya en sevilen sanatçılarından ve çok iyi insanlarından birini kaybederken ben de eşimi ve en iyi arkadaşımı kaybettim. Müthiş bir hayal kırıklığı içindeyim." dedi.

63 yaşındaki Williams'ın ölümünün ardından sosyal medyadan başsağlığı mesajları yağdı. ABD Başkanı Barack Obama da duyduğu üzüntüyü dile getiren bir mesaj yayınladı.

Williams 40 yıla yayılmış kariyerinde hem komedyen hem de dram aktörü olarak kendini ispat etti. 1988 yapımı Ölü Ozanlar Derneği filmindeki performansıyla unutulmazlar arasına giren aktör, Good Will Hunting filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştı. Ayrıca başarılı bir seslendirme sanatçısı da olan Williams birçok animasyonda görev yaptı.

Robin Williams son olarak Türkiye'de 30 Mayıs'ta gösterime giren Asabi Adam (The Angriest Man in Brooklyn) filminde oynamıştı.