Blade Runner 2'ye Son Katılan İsim Sylvia Hoeks

28.04.2016 12:41
Blade Runner 2'ye Son Katılan İsim Sylvia Hoeks

1982'de çekildiği günden bu yana bir bilimkurgu klasiği olarak görülen görülen Blade Runner'ın yıllardır konuşulan devam filminin kadrosu şekillenmeye devam ediyor.

Philip K. Dick'in "Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi" adlı kitabından uyarlanan ve Harrison Ford, Sean Young ve Rutger Hauer gibi oyuncularıyla efsaneler arasında giren Bıçak Sırtı filminin devamının kadrosunda da önemli isimler bulunuyor. Başta ilk filmin yıldızı Harrison Ford olmak üzere Ryan Gosling, Robin Wright, Ana De Armas ve Dave Bautista'nın rol alacağı Blade Runner 2'nin oyuncuları arasına katılan son isim, Hollandalı Sylvia Hoeks oldu.

33 yaşındaki oyuncu daha önce Duska ve Tirza gibi Hollanda filmlerinde oynadıktan sonra 2013 yapımı Giuseppe Tornatore filmi En İyi Teklif (La migliore offerta) ile dünya çapında tanınmıştı. Hoeks Hollanda'nın Oscar'ı olarak nitelendirilen Gouden Film Ödülü'nü 2 kez kazandı.

İlk filmin yönetmeni Ridley Scott'ın bu kez yapımcı olarak destek verdiği yapımı Kanadalı Denis Villeneuve yönetecek. Filmin çekimleri 2016'nın yaz aylarında başlayacak, gösterime giriş tarihi olarak ise 6 Ekim 2017 günü planlanıyor.