Yeşilçam Efsanesi Tanju Gürsu Hayata Veda Etti

08.06.2016 13:23
Yeşilçam Efsanesi Tanju Gürsu Hayata Veda Etti

1960'lı ve 70'li yıllarda onlarca unutulmaz yapımda oynayan, dönemin en gözde jönlerinden Tanju Gürsu tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane aktörün solunum yetmezliği teşhisiyle Bostancı Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve dün saat 16:00 sularında vefat ettiği açıklandı. Yönetmen kardeşi Temel Gürsu, bir gün önce abisinin hastaneye kaldırılması üzerine "Canım Ağabeyim Tanju Gürsu Yoğun Bakımda Sevenlerinin Dualarına İhtiyacı Var.." şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu.

2 erkek çocuğu babası Gürsu'nun cenazesi 9 Haziran perşembe günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

1938'de Trabzon’da doğan Gürsu, 1962'de Ses dergisinin açtığı yarışmayı kazanarak adını duyurdu. Neriman Köksal, Selda Alkor, Fatma Girik gibi dönemin yıldız aktrisleriyle oynadığı filmlerin yanında özellikle Türkan Şoray'la başrolü paylaştığı Fosforlu Cevriyem, Mazi Kalbimde Yaradır, Yedi Kocalı Hürmüz gibi filmlerle unutulmazlar arasına girdi.

1988'de Kurtar Beni ve 1997'de Köpekler Adası filmindeki rolleriyle iki kez Altın Portakal'ın sahibi oldu. 2003 Altın Portakal Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca futbolla da ilgilenen Gürsu, kısa bir süre Trabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapmıştı.