Bilim Kurgu Klasiği Fantastic Voyage Yeniden Çekilecek!

15.09.2017 16:07
Bilim Kurgu Klasiği Fantastic Voyage Yeniden Çekilecek!

Meksikalı ünlü yönetmen ve yapımcı Guillermo Del Toro, 1966 yapımı ünlü bilim kurgu filmi Fantastic Voyage'ı yeniden beyaz perdeye taşıyacak. 


Deadline’ın haberine göre, ilk olarak 2016 yılı Ocak ayında açıklanan film için ‘Hellboy’ serileri ile ‘Pacific Rim’in yönetmeni olan 52 yaşındaki Del Toro, yapımcılığı üstlenen James Cameron ve senarist David Goyer birlikte çalışacak. Goyer, 2002 yapımı Blade 2’yi yazan ekipte de yer alıyordu. Fantastic Voyage filmi Del Toro’nun ilk remake’i (yeniden yapımı) olacak. 


1966’da Richard Fleischer'ın yönettiği ilk filmde, suikast girişimi sonucu komaya giren önemli bir diplomatın hayatını kurtarmak için henüz deneme aşamasında bir projede çalışan bilim insanlarının olağanüstü hikayesi anlatılıyordu. Mikroskobik boyutlara küçültülen araştırmacılar, bir denizaltıya binerek kan damarları yolu ile diplomatın beynindeki pıhtıyı yok etmek üzere harekete geçmişler, karşılaştıkları akıl almaz güçlükler nefes kesmişti.

 

Otto Klement ve Jerome Bixby’nin yazdıkları bir hikayeden senaryosunu Harry Kleiner ve David Duncan’ın uyarladığı film, zamanının çok ötesinde bir bilim kurguydu. Dönemin teknolojisinin sınırlarını zorlayan yapım 5 dalda Oscar’a aday olmuş, ‘Özel Görsel Efektler’ ve ‘Sanat Yönetimi’ dallarında ipi göğüslemişti.

 

Önümüzdeki yıl çekimlerine başlanacak olan filmin 2019 sonu ya da 2020 yılı başlarında vizyona girmesi planlanıyor.