Escobar’ın Kardeşi: Netflix Güvenlik İçin Tetikçiler Tutmalı

22.09.2017 18:19
Escobar’ın Kardeşi: Netflix Güvenlik İçin Tetikçiler Tutmalı

Kolombiyalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ın 71 yaşındaki kardeşi Roberto De Jesus Escobar Gaviria, Netflix’in Narcos dizisi çekimlerinde güvenliği sağlaması için tetikçiler kiralaması gerektiğini iddia etti. 

Geçtiğimiz hafta Netflix'in suç - drama türündeki Narcos dizisinin 4. sezonu için Meksika’da çekim yeri araştıran ve prodüksiyon ekibinden olduğu belirtilen Carlos Muoz Portal (37) adlı kişinin vurularak öldürülmesinin yankıları sürüyor. 

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Netflix personelinin güvenliği için bütün tehditlerin ortadan kaldırılması gerektiğini savunan Escobar Gaviria, “Eğer zekanız varsa silah kullanmanıza gerek yoktur. Yoksa kullanmalısınız. Netflix çekimlerin güvenliği için tetikçiler tutmalı” dedi. 

Ailesi hakkındaki dizi ve filmlerden rahatsız olduğunu da belirten Escobar Gaviria, “Netflix ya da başka bir prodüksiyonun iznimiz olmadan benim ya da Pablo hakkında Medellin ve Kolombiya içinde herhangi bir yapım çekmesini istemiyorum. Bu, çok tehlikeli. Özellikle bizim iyi niyetimiz olmadan, bu benim ülkem” ifadelerini kullandı. 

Şirketi Escobar Inc. avukatlarının Netflix ile görüşme halinde olduğunu vurgulayan Escobar Gaviria, “isim haklarından dolayı yüklü bir miktar ödeme talep ettiklerini, Netflix’in korkmuş durumda olduğunu, para alamamaları durumunda küçük şovlarını kapatacaklarını” ileri sürdü. 

Kardeşi Pablo Escobar’ın polisle girdiği çatışmada öldürülmesinin ardından uyuşturucu ticaretindeki rolü sebebiyle 1993 yılı Aralık ayında tutuklanan Escobar Gaviria, 10 yıl hapis yatmasının ardından 2013’te serbest bırakılmıştı.