Flash Gordon Filmi Neden Gecikti?

25.09.2017 15:42
Flash Gordon Filmi Neden Gecikti?

1980 yapımı kült Flash Gordon filminin yeniden çekilmesi için 2015’te imza atan yönetmen Matthew Vaughn, benzer sayılabilecek Guardians of the Galaxy filmlerinin projeyi olumsuz etkilediğini söyledi. 

Collider’ın haberine göre, James Gunn’ın çektiği iki Guardians of the Galaxy filmi de, ilginç bir şekilde bu tarz yapımlar için birçok kapıyı açarken bazılarını da kapattı. Bir yandan basit ve garip uzay maceraları bekleyen büyük bir izleyici kitlesi olduğunu gösterdi, diğer yandan James Gunn'ın tarzı o kadar eşsizdi ki, diğer film yapımcıları Guardians'ın gölgesinde olmaktan ve projelerinin ayakta kalmasını sağlayamamaktan endişe duydu. 

Guardians’ın başarısının kendilerini yeniden düşünmeye ittiğini belirten Matthew Vaughn, “Hala üzerinde çalışıyoruz. Benim için Flash Gordon’la ilgili tek sorun, Guardians filmlerinin, Flash Gordon’da yapmak istediğim fikirleri bir şekilde çalmış olması. Elimizde Star Wars var, Guardians var, bu iki büyük yapıma karşı ayakta durabilecek çok başarılı bir uzay macerası yapmak zorundayız” dedi. 

Flash Gordon’ı öne çıkaracak bir fikir aradıklarını ifade eden Vaughn, “Filmleri seçme şeklim, bunu yapmak zorunda olduğumu bildiğim zamandır. Bu kadar basit. Bir kamera arkasında durup filmi çekmek dışında başka birşey düşünemediğim bir an olacak, o an beni hiçbir şey durduramaz” diye konuştu. 

1980’deki ilk filmde, Sam J. Jones’un canlandırdığı Flash Gordon, kız arkadaşı Dale Arden'le birlikte dostu Dr. Zarkov'un icadı olan rokete binerek Mongo gezegenine gelir. Burada değişik ırklar, kültürler ve teknolojiler birlikte yaşamaktadır. Ancak krallıkların hepsi de kötü yürekli tiran Ming'in demir yumruğu altında ezilmektedir. Kahramanlarımız, Ming’in bizim dünyamızı da yoketmeyi içeren şeytani planlarına engel olmak üzere kolları sıvar.