Filmekimi İstanbul’da Başlıyor

27.09.2017 19:03
Filmekimi İstanbul’da Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen 16. Filmekimi sinema etkinlikleri, 29 Eylül’de İstanbul’dan start alacak. 

Vodafone Red sponsorluğunda İstanbul’da 29 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Filmekimi, saygın dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla sinemaseverlerin buluşma ortamı olacak. 

İstanbul’dan sonra 27 – 29 Ekim tarihlerinde ilk kez Bodruma uğrayacak olan film gösterimleri, 6 – 8 Ekim’de Edirne, 13 – 15 Ekim’de Eskişehir, 13 – 17 Ekim’de Ankara, 20 – 22 Ekim’de Diyarbakır ve 20 – 24 Ekim’de İzmir’de izleyicilerin beğenisine sunulacak. 

Genç yönetmen Can Evrenol’un yeni filmi Housewife’ın Türkiye prömiyerinin yapılacağı Filmekimi’nde, Jeanette (Bruno Dumont), You Were Never Really Here (Lynne Ramsay), Kalp Atışı Dakikada 120 (Robin Campillo) ve Patti Cake$ (Geremy Jasper)’ın da aralarında bulunduğu 51 filmlik yoğun bir program yer alıyor. 

Her yıl sinemaseverlerin biraz daha ilgi gösterdiği Filmekimi gösterimlerine geçtiğimiz yıl 90 bine yakın kişi katılmıştı.