'It' (O) Tüm Zamanların En Çok Gişe Geliri Getiren Korku Filmi Oldu

02.10.2017 10:16

Ünlü yazar Stephen King’in aynı adlı romanından ikinci kez sinemaya uyarlanan ‘It’ (O), The Exorcist’in 44 yıllık rekorunu kırarak tüm zamanların en çok gişe geliri elde eden korku filmi ünvanını aldı. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, yönetmenlik koltuğuna Andres Muschietti’nin oturduğu 35 milyon dolar bütçeli film, küresel çapta 500,7 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek 1973 yapımı William Friedkin imzalı The Exorcist’in 441 milyon dolarlık rekorunu kırdı. 

Şu ana kadar ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya’nın da aralarında bulunduğu 17 ülkede en çok izlenen korku filmi olan ‘It’ (O), vizyona girdiği 15 Eylül’de ABD ve Kanada’da 123 milyon dolarlık ilk 3 gün hasılatıyla da açılış rekoru kırmıştı. 

Henüz üçüncü haftası olmasına rağmen gişede olağanüstü bir performans gösteren film, şimdiden uzun süre kırılması zor bir rekora imza atmayı garantiledi. 

King’in 1986’da yayınlanan romanından sinemaya uyarlanan film, küçük bir kasabada çocukları kaçırıp öldüren Pennywise adlı palyaçoya karşı bir grup çocuğun verdiği savaşı anlatıyor. 

Pennywise karakterini 27 yaşındaki İsveçli aktör Bill Skarsgård canlandırıyor. It (O)’nun devam filmi 6 Eylül 2019’da gösterime girecek.