Ay Görevi Filmi ‘First Man’e Bir Aktör Daha Katıldı

03.10.2017 21:14
Ay Görevi Filmi ‘First Man’e Bir Aktör Daha Katıldı

Kanada doğumlu Amerikalı ünlü oyuncu Pablo Schreiber, astronot Neil Armstrong’un hayatını konu alacak First Man filminde astronot Jim Lovell’ı canlandıracak. 

James R. Hansen’in yazdığı biyografi romanından uyarlanacak olan filmde Neil Armstrong rolünde Ryan Gosling’i izleyeceğiz. Henüz proje aşamasındaki filmin yönetmenlik koltuğuna Damien Chazelle oturacak. Filmde Jon Bernthal, Claire Foy, Kyle Chandler, Jason Clarke ve Corey Stoll gibi isimler de yer alacak. 

Daha önce 1995 yapımı Ron Howard filmi Apollo 13’te Tom Hanks tarafından canlandırılan astronot Jim Lovell, NASA'nın Ay uçuşlarında görev alan 24 kişiden biriydi. Apollo 8’de komuta modülü olarak 6 günlük Ay seyahatinde görev yaptı. Geçirdiği teknik arızanın ardından ‘şans eseri’ Dünya’ya geri dönen Apollo 13’ün kumandanlık görevinden sonra bir daha uzaya çıkmadı. 

20 Temmuz 1969’da Ay’a ayak basan Neil Armstrong’un efsanevi uzay görevinin de anlatılacağı filmin senaryosunu Josh Singer ve Nicole Perlman üstleniyor. Film, 12 Ekim 2018’de gösterime girecek.