Weinstein Skandalı: Elvis Projesi İptal

10.10.2017 19:41
Weinstein Skandalı: Elvis Projesi İptal

Hollywood’un ünlü filmlerinin yapımcısı Harvey Weinstein’ın cinsel taciz skandalının artçı sarsıntıları sürüyor. Teknoloji devi Apple şirketinin Weinstein ile birlikte yapımını planladığı Elvis Presley projesini durdurduğu ortaya çıktı. 

Son 30 yıl içerisinde aralarında tanınmış oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltilmesinden sonra kendi adını taşıyan The Weinstein Company (TWC)’den kovulan Harvey Weinstein’ın Apple Music ile olan projeleri de rafa kalktı. 

İddialara göre, Apple ve Weinstein işbirliğinin dört farklı televizyon yapımını kapsaması planlanıyordu. 8 ila 10 bölümden oluşacak diziler, müzik ikonları Elvis Presley, Michael Jackson, Prince ve Frank Sinatra’nın biyografik hikayelerini konu edinecekti. 2016 Eylül ayında duyurulan Elvis Presley ise bunların arasında hazırlıkları başlayan ilk yapımdı.

Senaryo, Dave Marsh’ın Elvis kitabından uyarlanacak, başyapımcılığı Elvis Presley’in eski eşi Priscilla Presley, Jerry Schilling, Harvey Weinstein ve David Glasser üstlenecekti. Apple Music, taciz skandalının ardından bu projeden çekildi. TWC’nin de ismini değiştirip jeneriklerden Weinstein’ın ismini sildirmesi bekleniyor.

Oscar ödüllü filmlerin yapımcılığında yer alan Harvey Weinstein’ın geçtiğimiz günlerde en az sekiz kadınla yargı yoluna gitmemeleri karşılığında özel anlaşmalara vardığı ortaya çıkmıştı. Taciz suçlamasını yönelten isimler arasında ünlü oyuncular Ashley Judd ve Rose McGowan da bulunuyor.