Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da Weinstein'ı Tacizle Suçladı

11.10.2017 11:47
Angelina Jolie ve Gwyneth Paltrow da Weinstein'ı Tacizle Suçladı

Hollywood’un ünlü filmlerinin yapımcısı Harvey Weinstein’ın cinsel taciz skandalı büyüyor. Oscar ödüllü oyuncular Gwyneth Paltrow ve Angelina Jolie de Weinstein tarafından cinsel tacize uğradıklarını açıkladı. 

New York Times gazetesi, Paltrow'un henüz 22 yaşındayken Jane Austen'in Emma adlı romanının beyaz perdeye uyarlanmasıyla ilgili bir otelde yaptıkları toplantıda Weinstein tarafından taciz edildiğini yazdı. "O zaman daha çocuktum, çok ama çok korktum" diyen Paltrow yaşadıklarını o dönemki erkek arkadaşı Brad Pitt'e de anlatmış. Brad Pitt, henüz konu hakkında suskunluğunu bozmuş değil. Ancak ünlü aktörün bir temsilcisi olayı doğruladı.

45 yaşındaki Amerikalı aktris Gwyneth Paltrow, daha sonra 1998 yılında Weinstein'ın yapımcılığını üstlendiği Shakespeare in Love filmiyle Oscar Ödülü’ne layık görülmüştü. Konu hakkında konuşan bir diğer isim ise Angelina Jolie oldu.

Angelina Jolie, henüz 23 yaşındayken, Weinstein'ın 1998 yılında vizyona giren Playing by Heart filminin tanıtım etkinlikleri sırasında otel odasına girmek istediğini ancak bunu kabul etmediğini söyledi.

42 yaşındaki yıldız, “Gençliğimde Harvey Weinstein ile kötü anılarım oldu ve bunun sonucunda da onunla asla birlikte çalışmamaya karar verdim ve diğer oyuncuları da uyardım. Kadınlara yönelik nerede olursa olsun bu tarz davranışlar asla kabul edilemez” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Weinstein'a son 30 yıl içerisinde aralarında tanınmış oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kadın tarafından cinsel taciz suçlaması yöneltildiği ve kendisinin en az sekiz kadınla da yargı yoluna gitmemeleri karşılığında özel anlaşmalara vardığı ortaya çıkmıştı. Son günlerde olayın boyutlarının büyümesine rağmen birçok ünlü aktör sessizliklerini korudukları için eleştiriliyor.