Oscar'lı Yapımcı Harvey Weinstein’a Soruşturma Şoku

12.10.2017 21:17
Oscar'lı Yapımcı Harvey Weinstein’a Soruşturma Şoku

Son 30 yıl içinde birçok ünlü aktrise cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein hakkında ABD ve İngiltere'de soruşturmalar açıldı.

ABD’nin New York kenti polis teşkilatı, Weinstein ile ilgili 2004 yılında yöneltilen bir cinsel taciz suçlamasının tekrar ele alındığını, insanları bir saldırıya uğramışlarsa itirafta bulunmaya çağırdıklarını bildirdi.

İngiltere’nin başkenti Londra'da polis yetkilileri ünlü yapımcıya yönelik taciz suçlamalarının 1980'lere kadar dayandığını ve soruşturma açıldığını duyurdu.

Hakkındaki suçlamaların ortaya çıkmasının ardından ilk defa dün açıklama yapan Harvey Weinstein, "Hepimiz hata yaparız, ikinci bir şansı hak ediyorum" dedi. 65 yaşındaki yapımcı, kendisine taciz suçlaması yönelten kadınlardan ise özür dilemedi.

İngiltere'de Bafta Ödülleri Komitesi, Weinstein'ın üyeliğine son verdi. ABD’de Oscar ödüllerini düzenleyen akademi, toplam 81 Oscar’lı filmin yapımcı ekibinde yer alan Weinstein'ın geleceğinin haftasonu acil bir toplantıda ele alınacağını açıkladı. Weinstein'ın eşi Georgina Chapman da ünlü yapımcıdan boşanacağını kaydetti.

Ünlü oyuncular Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Cara Delevingne, Lea Seydoux, Rosanna Arquette ve Mira Sorvino'nun da aralarında bulunduğu onlarca isim Harvey Weinstein'a cinsel taciz suçlamasında bulunuyor.