Oscar’lı Yapımcı Weinstein Akademiden Atıldı

16.10.2017 09:35
Oscar’lı Yapımcı Weinstein Akademiden Atıldı

Oscar ödüllerini sahipleriyle buluşturan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (AMPAS), taciz ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya olan ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ı üyelikten çıkardı.

Sinema dünyasının en prestijli ödülleri olan Oscar’ları veren kurum olan AMPAS’ın 54 üyeli yöneticiler kurulu, acil toplanarak toplam 81 Oscar’lı filmin yapımcı ekibinde yer alan Weinstein'ın "derhal üyelikten çıkartılmasına" karar verdi.

Akademiden yapılan açıklamada, bu karar ile sinema endüstrisinde yaşanan "seks avcısı davranış ile işyeri tacizini gönüllü görmezden gelme ve yüz kızartıcı suç ortaklığı döneminin bittiği" mesajının verilmek istendiği belirtildi. 

Üyelikten çıkarma süreci akademi tarihinde ikinci kez yaşandı. Daha önce Amerikalı aktör Carmine Caridi, 2004’te bir filmin ön izleme videolarını paylaşmasının ardından üyelikten azledilmişti.

65 yaşındaki ünlü yapımcı Weinstein, son 30 yıl içinde aralarında Angelina Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale gibi ünlü isimlerin de olduğu yaklaşık 30 kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlanıyor.