Uluslararası Antalya Film Festivali’ne Görkemli Açılış

22.10.2017 11:15
Uluslararası Antalya Film Festivali’ne Görkemli Açılış

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 54. Uluslararası Antalya Film Festivali, dün akşam kırmızı halı ve açılış galasıyla başladı. 

EXPO 2016 Kongre Merkezi’ndeki gecede Osman Sınav, Suzan Avcı, Necla Nazır ve Erkan Aktaş ile Amerikalı ünlü aktör Christopher Walken'a 'onur ödülü' verildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ABD'li aktris Juliette Lewis'e, Kalekapısı şeklindeki sinema şehri anahtarını takdim etti. 

3 bin kadar davetlinin alkışları eşliğinde ödülünü alan 74 yaşındaki Hollywood yıldızı Walken, "Bu festivale katılmaktan büyük onur duyuyorum. Eşimle beraber bu güzel misafirperlik, temiz hava, dost insanlar, güzel yemekler için tekrar geri gelmek istiyoruz" dedi. Juliette Lewis ise, "Büyük bir onur duydum. Çok güzel filmler göreceğimi umuyorum" diye konuştu. 

Gecede festivalin başlangıç filmi olan, Suriye'deki dram ve mülteci çocuklar konusunu işleyen Never Leave Me filmi tanıtıldı. Eserin yönetmeni Aida Begic ve filmde oynayan sekiz Suriyeli mülteci çocuk sahneye davet edildi. Begic, "Ben insanların beraber yaşayabileceğini düşünüyorum. Hepsi farklı olabilir, aynı dilleri konuşmuyor alabilirler. Biz farklı diller konuşuyoruz ama biz birbirimizi çok seviyoruz" ifadelerini kullandı. 

Festival kapsamında 21-27 Ekim tarihleri arasında Cam Piramit Açık Hava Sineması ve beş mekanda 30'u aşkın film gösterilecek. Küresel göçmenlik krizi ve diğer konularda 10 film yarışacak.