Christopher Walken: Teklif Gelirse Türkiye’de Çalışırım

23.10.2017 11:38
Christopher Walken: Teklif Gelirse Türkiye’de Çalışırım

54. Uluslararası Antalya Film Festivali sebebiyle Antalya’da bulunan dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Christopher Walken, 1990 yapımı King of New York filminin gösteriminin ardından yapılan bir söyleşide Antalyalı sinemaseverlerle buluştu.

Festivalde 'Onur Ödülü' alan 74 yaşındaki Hollywood yıldızı, Türk sineması ve dizileri hakkında bilgisi olup olmadığına ilişkin bir soruya, Türkiye, İran ve Hindistan gibi çok film çeken ülkelerin olduğu ama ABD'de insanların sinema ile olan bağlarının evlerde sürdüğü cevabını verdi. Diğer ülke sinemalarının filmlerine artık ulaşamadıklarını vurgulayan ünlü aktör, bu sebeple Türk sineması ve dizileri hakkında bilgisinin olmadığını ama teklif gelirse Türkiye'de çalışmak istediğini söyledi. 

Bir soru üzerine ailesinin İskoçya'dan ABD'ye göç ettiğini hatırlatan Walken, o zamanlar maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının dans kurslarına gittiğini, kendisinin de bu kurslara katıldıktan sonra birkaç müzikalde ufak rolde oynayarak para kazandığını kaydetti. Walken, müzikal ve kumpanyalarda oynadıktan sonra bir filmde ufak bir kol kaptığını, sonrasında ise beş yıl hiçbir teklif alamadığını, aradaki bu süreyi de tiyatro oyunlarıyla doldurduğunu anlattı.

Tüm dünyada yapılan festivalleri önemsediğini ifade eden Walken, yine bir festival vasıtasıyla geldiği Antalya'yı çok sevdiğini ve tekrar gelerek denize girmek istediğini sözlerine ekledi.