Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (3 Kasım 2017)

03.11.2017 10:55

3 Kasım 2017 haftasında 3’ü yerli 6 yeni film izleyicilerle buluştu. 

İlki 2004 yılında vizyona giren korku serisi Testere’nin sekizinci devam halkası Testere: Jigsaw Efsanesi izleyicilerin karşısına çıkıyor. John Kramer / Jigsaw karakterine hayat veren aktör Tobin Bell yine sahnede. Yönetmenlik koltuğunda Michael ve Peter Spierig kardeşler oturuyor. Hikaye, her biri birbirinden özgün ve korkunç şekillerde katledilmiş cesetlerin ortaya çıkmasını ele alıyor. Deliller John Kramer'ı işaret etse de ortada mantıksız bir durum beliriyor: Kramer öleli yıllar geçtiği gerçeği. 

Kadrosunda Elisabeth Moss, Dominic West, Claes Bang ve Terry Notary gibi isimleri barındırmasıyla dikkat çeken dram ve komedi türlerindeki The Square (Kare), yönetmen Ruben Östlund‘un Force Majeure (2014) filminin devamı niteliğinde. Hikaye, hırslı bir müze yöneticisinin yeni açılacak sergiyle büyük bir etki yaratma çabasına odaklanıyor. Film, İsveç’in Oscar adayı olarak da öne çıkıyor. 

Ardında ipuçları bırakıp kaybolan kaşif ve hazine avcısı babalarının izinden giden iki çocuğun, bir profesörün yardımına başvurarak Nepal ve Himalayalara uzanan macera dolu yolculuğunun anlatıldığı Hintli animasyon filmi Macera Günlükleri: Sihirli Adaya Yolculuk, diğer filmlerle birlikte salonlardaki yerini aldı. 

Diziler için figüran koordinatörlüğü yapan, zaman zaman kendisi de küçük roller alarak geçimini sağlayan Kalender’in (Şafak Sezer) hapishanede tanıştığı mafya babası Vefa tarafından oyuna getirilişinin konu edildiği komedi türündeki Ketenpere, bu haftanın gösterime giren yerli filmlerinden bir tanesi. Yönetmenliğini Kamil Çetin’in üstlendiği filmin senaryosu da Şafak Sezer’e ait. 

Yakın dostunun vefatından sonra küçük çocuğu ile dünyada yapayalnız kalan bir adamın, babalığa alışıp ayakta kalmaya çalışırken yeni bir kadınla tanışması ve ikilinin hayatlarındaki en büyük boşlukları doldurmalarının anlatıldığı Dünyanın En Güzel Kokusu 2, bu hafta gösterime giren bir diğer yerli film. İlki geçen yıl gösterime giren dram türündeki yapımın yönetmeni Mustafa Uğur Yağcıoğlu. 

Hırsızlar tarafından çalınan arabasında biricik kızının doğumundan bu yana çekilmiş tüm fotoğraflarının ve videolarının bulunduğu hard diskin peşine düşen bir adamın, arkadaşlarıyla birlikte hard diski alabilmek için giriştikleri komik ve aksiyon dolu macerayı konu eden komedi türündeki OHA Diyorum, bu haftanın vizyona giren yerli filmleri arasındaki yerini aldı.