'Red Sonja' Filmi Geliyor!

04.11.2017 20:31
'Red Sonja' Filmi Geliyor!

Barbar Conan hikayelerinin kadın kahramanı olarak doğan Red Sonja (Kızıl Sonya) karakteri, 32 yıl aradan sonra yeniden beyaz perdeye uyarlanacak. 

Millennium Media’dan Avi Lerner ve Joe Gatta ile Cinelou’dan Mark Canton ve Courtney Solomon’un finansörlüğünde ve yapımcılığında çekilecek olan filmin, karaktere olan ilgiyi uyandırması ve dikkat çeken bir serinin ilk halkası olması planlanıyor. 

Red Sonja ilgili sürecin hızlandırıldığını ve bir senarist ile anlaşma aşamasına gelindiğini belirten Avi Lerner, "Bu remake'i (yeniden çekimi) yapmak için uygun zamanı bekliyorduk. Wonder Woman’ın başarısı gösterdi ki sinema seyircisi kadın kahraman da istiyor" dedi.

Conan’ın yazarı Robert E. Howard tarafından ilk kez 1934’te kaleme alınan 'Akbabanın Gölgesi' adlı hikayede karşılaştığımız Red Sonja, 1970’lerden itibaren Marvel Comics çizgi romanlarında da boy gösterdi. 

Yönetmenliğini Richard Fleischer’ın yaptığı ve Arnold Schwarzenegger’ın da rol aldığı 1985 yapımı Red Sonja filminde karakteri Brigitte Nielsen canlandırmıştı.