Yeni Karakterler ve Dünyalarla Dolu Star Wars Üçlemesi Geliyor

10.11.2017 11:18
Yeni Karakterler ve Dünyalarla Dolu Star Wars Üçlemesi Geliyor

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinin sekizinci filmi The Last Jedi (Son Jedi) filminin yönetmeni Rian Johnson, beyaz perdede ilk kez göreceğimiz karakterlerin ve gezegenlerin yer alacağı yeni bir Star Wars üçlemesini yazıp yönetecek. 

Disney’den yapılan açıklamaya göre, 43 yaşındaki Amerikalı yönetmen, şimdiye kadar çekilen filmlerin hikayesindeki temel unsur olan Skywalker efsanesinin dışına çıkarak yeni bir destanı kaleme alacak. Sinema tarihinin önemli serilerinden biri olarak kabul edilen George Lucas imzalı Star Wars’ta ilk kez farklı bir yol haritası izlenecek. 

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy, “Son derece kreatif bir kişi olan Rian Johnson’ın Son Jedi filmini baştan sona izlemek, kariyerimin en büyük zevklerinden birisi oldu. Rian, boş bir kağıdı dolduracağı yeni üçlemesinde inanılmaz işler yapacak” dedi. Kennedy, geçtiğimiz hafta, önümüzdeki 10 yıl içinde filmlere dönüşecek Star Wars hikayelerini ele aldıklarını ve üzerlerinde çalıştıklarını da söylemişti. 

Gösterim tarihleri kesinleşen en yakın Star Wars filmlerinden Star Wars: The Last Jedi (Episode 8) 15 Aralık 2017’de, Solo: A Star Wars Story 25 Mayıs 2018’de, resmi adı henüz açıklanmayan Episode 9 ise 20 Aralık 2019’da sinemaseverlerle buluşacak. 

Rian Johnson’ın yeni üçlemesinin, J.J. Abrams’ın yazıp yöneteceği Episode 9’dan sonra hayata geçeceği belirtiliyor.