Bilim Kurgu Klasiği Dune'un Filmi Yolda

12.06.2019 13:49
Bilim Kurgu Klasiği Dune'un Filmi Yolda

Gişede umduğunu bulamasa da Blade Runner 2049’un altından başarıyla kalkan Kanadalı yönetmen Denis Villeneuve, bir sonraki projesi hakkında konuştu. 

Arrival, Sicario ve Prisoners filmleriyle de oldukça başarılı bir özgeçmiş oluşturan Denis Villeneuve, Amerikalı yazar Frank Herbert’in destansı bilimkurgu eseri Dune’u beyaz perdeye uyarlamak istediğini belirtti. 

Ünlü aktör Daniel Craig’in yeniden başrolde olacağı 25. James Bond filminin yönetmenlik koltuğu için de adı geçen Villeneuve şunları söyledi: 

“Kendisi ilham verici bir oyuncu ve onunla temas kuruyorum ancak Dune’un senaryosunun üzerinde çalıştığım için şu an meşgulüm. Söylemeliyim ki onunla çalışmak çok büyük bir ayrıcalık ve rüya olurdu benim için. Daniel’la bir Bond filmi yapmayı çok isterdim, bu benim için bir zevk. Ancak bence bu bir zamanlama meselesi.”

Yapımcıların birlikte çalışmak için can attığı en iyi üç yönetmen arasında gösterilen Villeneuve, kariyerinin başından beri bir Dune filmi çekmek istediğini her fırsatta dile getiriyordu. Herbert’in 1965’te yazdığı roman, daha önce farklı yönetmenler tarafından sinemaya ve televizyona da uyarlanmıştı.

Denis Villeneuve'ün Blade Runner 2049 ile Oscar’a aday olacağı belirtiliyor. 2019 yılı Kasım ayında gösterime girmesi planlanan James Bond filmi ise henüz yönetmenini bulabilmiş değil.