Cameron: Hala o sahnenin tartışılmasına inanamıyorum

27.11.2017 15:23
Cameron: Hala o sahnenin tartışılmasına inanamıyorum

Usta yönetmen James Cameron, 20. yıldönümü sebebiyle 1 Aralık’ta ABD’de bazı sinemalarda tekrar vizyona girecek olan Titanic filminin sonuna ilişkin yeniden açıklama yapmak zorunda kaldı. 

20 yıldır Jack (Leonardo DiCaprio) karakterinin, yüzen bir kapının üzerinde bulunan Rose’un (Kate Winslet) yanına çıkıp hayatta kalmak yerine buzlu suda kalıp ölmesi konuşuluyor. Geçtiğimiz günlerde Titanic’in yönetmeni Cameron’a Jack’in neden öldüğü tekrar soruldu. 63 yaşındaki Kanadalı yönetmen şunları söyledi:  

“Ben ölene kadar bu sorulacak sanırım, hala o sahnenin tartışılmasına inanamıyorum. Cevap basit, Jack öldü, çünkü senaryo metninin 147. sayfasında böyle yazıyor. Açıkçası bu sanatsal bir seçenekti. Suda yüzen kapı sadece Rose’u hayatta tutacak kadar büyüktü, iddiaların aksine Jack için yer yoktu.”

20 yıl sonra bile bu tartışmayı yapmanın aptalca olduğunu belirten Cameron, “Bir yandan da Jack’in ölümünün ne kadar etkileyici olduğunu ve aslında izleyiciye Jack’i nasıl sevdirdiğini görme fırsatımız oluyor. Eğer yaşıyor olsaydı filmin sonu anlamsız olurdu. Film, ölüm ve ayrılma ile ilgiliydi, Jack ölmek zorundaydı. Buna sanat deniyor. Bazı şeyleri sanatsal gerekçelerle yaparsınız, fiziksel nedenlerle değil” ifadelerini kullandı.