Filmmor ve Uçan Süpürge’den ortak kadın filmleri festivali

27.11.2017 16:49
Filmmor ve Uçan Süpürge’den ortak kadın filmleri festivali

Türkiye’nin iki kadın filmleri festivali Filmmor ve Uçan Süpürge, Mart’tan Mayıs’a kadar 2018 yılı baharında kadınlara yönelik ortak festival yapmak üzere dayanışmada bulunacak. 

Filmmor’un 15, Uçan Süpürge’nin 20 yıllık birikimi ile düzenlenecek Kadın Filmleri Festivalleri, önümüzdeki baharda Türkiye’nin dokuz şehrinde kadınları bir araya getirecek. 

Basın toplantısında konuşan Uçan Süpürge’nin kurucusu Halime Güner, Uçan Süpürge’nin 2018’de 21. kez, Filmmor’un da 16. kez festival düzenleyeceğini belirterek, “Büyük bir tecrübe ve deneyim var. Sadece filmi göstererek değil, kameranın arkasında verilen emek ve kadın bakış açılarını da izleyicilerimizle buluşturuyoruz” dedi. 

Festivallerin danışmanı Alin Taşçıyan ise, “Filmmor ve Uçan Süpürge film festivallerinden öte kurumlardır, onların bir araya gelmesi ve işbirliği yapması bütün kadın hareketine her alanda koşulsuz dayanışma için örnek olur” diye konuştu.

Ortak etkinliklerde perde 10 Mart’ta Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde açılacak. Festivaller kapsamında kadınlara özgü ortak tematik bölümlerde filmler, toplu gösterimler, forumlar, söyleşiler, atölyeler, sergiler gibi özel etkinlikler olacak. Her şehir-festival için ortak-özgün programlar düzenlenecek.