Suudi Arabistan’daki sinema yasağı Mart’ta kalkıyor

11.12.2017 13:57
Suudi Arabistan’daki sinema yasağı Mart’ta kalkıyor

Suudi Arabistan’da 1982’de kapatılan sinema salonlarının 36 yıl aradan sonra, 2018 yılı Mart ayında yeniden açılacağı bildirildi. 

Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Avan bin Salih el Avad, ilk sinema salonlarına lisans verilmeye başlandığını duyurdu. Yasağın kaldırılmasıyla ilgili detaylı bilgi verilmedi. Sinema salonlarının kadınlara açık olup olmayacağı da henüz bilinmiyor.

İlk olarak 2014 yılında gündeme gelen ve Genel Eğlence Yönetimi Başkanı Ahmed Al-Khatib’in bu yılın başlarında yeniden sunduğu fikir, geçtiğimiz Ekim ayının sonlarına doğru başkent Riyad’da düzenlenen Gelecek Yatırımlar Girişimi konferansında da masaya yatırılmıştı.

Konferansa dünyanın en büyük sinema salonları şirketlerinden İngiltere merkezli Vue International’ın kurucusu Tim Richards da katılmıştı. Şirketin Suudi Arabistan’daki yeni salonların ve eski salonların modernizasyonunun başına geçeceği belirtiliyor. 

Alınan bu karar, son zamanlarda Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Salman önderliğinde, toplumsal alandaki özgürlükler adına atılan son adım oldu.