Mark Hamill, The Last Jedi eleştirisi için pişman oldu

27.12.2017 15:39
Mark Hamill, The Last Jedi eleştirisi için pişman oldu

Yönetmen Rian Johnson imzalı Star Wars: The Last Jedi (Yıldız Savaşları: Son Jedi) filminde efsanevi Luke Skywalker karakterine geri dönen oyuncu Mark Hamill, “Bu benim Luke’um değil!” eleştirisinden geri adım attı. 

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapmak zorunda kalan 66 yaşındaki yıldız isim, “Şüphelerimi ve güvensizliğimi halka açık bir şekilde dile getirdiğim için pişmanım. Yaratıcı farklılıklar her projenin ortak unsurudur fakat genellikle özel ve gizli kalır. Tek istediğim iyi bir film yapmaktı. Bundan fazlasını elde ettim ve Rian Johnson muhteşem bir film çekti” ifadelerini kullandı. 

Hamill’in tepkiye yol açan sözleri, yönetmen Johnson’ın Luke Skywalker karakerini yorumlama biçimine ilişkindi. Usta aktör, daha önce yaptığı açıklamada, “Luke’un bu halini görünce kabul etmekte zorlandım. Luke’un neredeyse farklı bir karakter olduğunu düşündüm. Belki o Jake Skywalker’dır, benim Luke Skywalker’ım değil” ifadelerini kullanmıştı. 

Her ne kadar yoğun eleştirilerin odağı olup Star Wars hayranlarını ikiye bölse de, 13 Aralık’ta vizyona giren filmin gişedeki yükselişi de devam ediyor. The Last Jedi, şu ana kadar küresel çapta 800 milyon dolara yakın hasılat elde etti.