Marilyn Monroe’nun son ayları dizi oluyor

10.01.2018 15:13
Marilyn Monroe’nun son ayları dizi oluyor

Amerikalı efsanevi oyuncu, şarkıcı ve model Marilyn Monroe hakkında yazılan bir kitap, mini diziye uyarlanıyor. 

Ünlü sanatçının (1926 – 1962) ikonik filmlerle hafızalarda iz bırakan kariyeri ve pek çok yıldız gibi sırlarla dolu olan hayatı her zaman merak konusu oldu. Yazar Sebastien Cauchon’un, Monroe’nun son aylarını anlatan dikkat çekici romanı ‘Marilyn 1962’nin bir televizyon dizisine dönüştürülmesiyle karanlıkta kalmış birçok bilgi de aydınlığa kavuşacak. 

Berlin merkezli Barry Films ve Scream korku serisinden hatırlayacağımız yapımcı Marianne Maddalena işbirliğinde çekilecek olan dizi 10 bölümden oluşacak. Altın Küre ödüllü Elle ile Oscar adaylığı bulunan Toni Erdmann filmlerinde görev alan Michel Merkt de başyapımcılığı üstlenecek.

Dizi için kamera karşısına geçmesi beklenen isimler şimdilik belirsizliğini koruyor. Monroe’yu kimin canlandıracağı da en çok merak edilen konu. Yapımın henüz resmi bir yayın tarihi de bulunmuyor. 

Marilyn Monroe konulu 2015 yapımı bir başka dizi olan The Secret Life of Marilyn Monroe’da ünlü oyuncuya Kelli Garner hayat verdi. Susan Sarandon’ın da rol aldığı seri, üç Primetime Emmy Ödülü adaylığı elde etmişti.