'Kuyu' köpeğin hikayesi film oluyor

02.02.2018 17:07
'Kuyu' köpeğin hikayesi film oluyor

İstanbul’un Beykoz ilçesinde sondaj kuyusuna düşen ve tüm Türkiye’nin ilgi odağı olan ‘Kuyu’ köpeğin öyküsü beyaz perdeye geliyor. 

Olay, geçtiğimiz yıl Şubat ayında meydana gelmiş, ‘Kuyu’ köpek yetkililerin seferber olması sonucu düştüğü 70 metrelik kuyudan 10 gün süren uzun uğraşlar sonucu çıkarılmıştı. Daha sonra Beykoz itfaiyesi tarafından sahiplenildi. Kuyuya düştüğünde 2-3 aylık olan köpek şimdi bir yaşında. Sağlıklı ve hareketli bir köpek. Bu bir yıl içinde ağır bir hastalık da atlattı. 

Kuyu köpek, şimdi Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma (Haçiko) Derneği himayesinde. Duygusal hikayesi sinemaya taşınacak. Haçiko Derneği Başkanı Ömür Gedik, Kuyu’nun filminin yapılacağını açıkladı. 

Gedik, “Ölümle pençeleşen ve tüm Türkiye’nin sevgi odağı olmuş bir hayvandı. Kuyu’nun tedavisini üstlendik. 10 gün boyunca yerin 70 metre altında yaşadıktan sonra yeryüzüne çıkarılan ve yaşamaya devam eden başka bir canlı yok. Bu açıdan hikayesi çok özel. Filmde pek çok ünlü isim yer alacak” dedi. Filmle ilgili detaylar önümüzdeki aylarda belli olacak.