Cleopatra dizisi yolda

02.02.2018 21:37
Cleopatra dizisi yolda

Antik Mısır'ın efsanevi kraliçesi Cleopatra'nın (Cleopatra VII) destansı öyküsü televizyon ekranlarına geliyor. 

Amerikan Freeform kanalı, ilk dönem dizisi 'Cleopatra' için hazırlıklara başladı. Michael Seitzman’ın başyapımcılığında Lorenzo di Bonaventura ve ABC Studios’un daha önce beş buçuk yıl önce NBC’ye sattığı proje, Freeform tarafından yeniden geliştiriliyor.

Quantico ve Code Black’in de başyapımcılığını üstlenen Seitzman, Cleopatra’nın senaryosunu kaleme alıyor. Oyuncu kadrosunun önümüzdeki haftalar içinde belirlenebileceği söyleniyor. Dizinin henüz resmi bir yayın tarihi yok. Kraliçe’yi kimin canlandıracağı da büyük merak konusu. 

Dizide genç yaşında erkek kardeşi tarafından sürgüne gönderilen Cleopatra’nın otoriteye karşı durarak özgürlüğü için savaşması, hak ettiklerini geri kazanma kararlılığı ve aşk hayatı anlatılacak. Dünya tarihinin en güçlü figürlerinden biri olan Kraliçe, dokuz dil konuşabilen çok zeki bir kadındı.

Birçok kere beyazperdeye ve diziye uyarlanan Cleopatra’nın hikayesi, şu sıralarda Sony Pictures’ın film projeleri arasında da yer alıyor. Henüz prodüksiyon öncesi geliştirilme aşamasındaki film, Stacy Schiff‘in yazdığı ‘Cleopatra: A Life’ kitabından uyarlanacak. 

1963 tarihli kült filmde Cleopatra’ya Elizabeth Taylor hayat vermişti.